Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

«Όχι» από FIFA στις «καυτές» παρουσίες...

Πριν την έναρξη του Μουντιάλ μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη αγωνία, ήταν οι ρατσιστικές επιθέσεις που μπορεί να δεχόταν οι ποδοσφαιριστές κυρίως από τους ρώσους οπαδούς ή οι αντίστοιχες ομοφοβικές επιθέσεις προς τους ξένους φιλάθλους...

Ωστόσο κι ενώ απομένουν δύο αγώνες για το φινάλε του τουρνουά, κανένα τέτοιο κρούσμα δεν έχει καταγραφεί, αλλά αντιθέτως έχει προκύψει άλλος πονοκέφαλος για τη Διεθνή Ομοσπονδία, η οποία μέσω της Επιτροπής Διαφορετικότητας ζήτησε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς να σταθμούς να σταματήσει να μεταδίδει πλάνα από τις κερκίδες στα οποία εμφανίζονται καυτές γυναικείες παρουσίες!
mundial-women14
«Το κάναμε με μεμονωμένους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, το κάναμε και με το δίκτυο που έχει τα δικαίωματα για τις δικές μας διοργανώσεις», τόνισε ο Φεντερίκο Αντιέκι (πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής), τονίζοντας ότι η FIFA πρέπει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του σεξισμού στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
mundial-women13
Κι η αντίδραση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της έρευνας του FARE (είναι το δίκυτο που ασχολείται με την καταπολέμηση των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο) η οποία αναφέρει τον σεξισμό ως το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Μουντιάλ 2018!

Άνθρωποι της FARE έχουν εικόνα από τα παιχνίδια κι «έχουν τεκμηριώσει περισσότερες από 30 περιπτώσεις» είπε ο Αντιέκι ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το αν η συγκεκριμένη οδηγία αποτελέσει επίσημη πολιτική της FIFA απάντησε με νόημα: «Αυτή είναι μια από τις δραστηριότητες που σίγουρα θα έχουμε στο μέλλον - είναι μια φυσιολογική εξέλιξη. Ακόμη δεν αποτελεί μια προληπτική εκστρατεία, αλλά σίγουρα η FIFA θα αναλάβει δράση εναντίον πραγμάτων που θεωρεί ότι είναι στη λάθος κατεύθυνση».
mundial-women10
Από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής του FARE, Πιάρα Ποβάρ, επιβεβαίωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ρωσία ήταν ο σεξισμός κι αναφέρθηκε στις ουκ ολίγες περιπτώσεις γυναικών τηλεοπτικών ρεπόρτερ τις οποίες οι οπαδοί αγκάλιασαν ή αποπειράθηκαν να φιλήσουν on air..

«Αρκετοί από αυτούς τους οπαδούς έχουν ταυτοποιηθεί με τη βοήθεια της ρωσικής αστυνομ΄θιας και τους έχει αφαιρεθεί η ειδική ταυτότητα που τους επιτρέπει να εισέρχονται στα γήπεδα και ήδη κάποιοι έχουν απελαθεί», σημείωσε από την πλευρά του ο Αντιέκι ενώ στο όλο σκηνικό πρέπει να προστεθεί και το συμβάν με το φημισμένο φωτογραφικό πρακτωρείο Getty Images (που είναι και επίσημος συνεργάτης της FIFA).
mundial-women09
Πριν από λίγες ημέρες στην ιστοσελίδα του Getty δημιουργήθηκε ένα άλμπουμ με τον τίτλο «Οι πιο καυτές οπαδοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο», το οποίο είχε μόνο νεαρές γυναίκες από τις κερκίδες ή τους δρόμους των ρωσικών πόλεων... Το άλμπουμ προκάλεσε την αντίδραση της FARE αλλά και της Επιτροπής Διαφορετικότητας της FIFA για να... κατέβει σχεδόν αμέσως με το Getty να κάνει λόγο «για ένα θλιβερό και ασυγχώρητο λάθος» προαναγγέλοντας εσωτερική έρευνα για τη δημιουργία του συγκεκριμένου άλμπουμ...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες