Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Ο συριακός στρατός πήρε εντολή να μετακινηθεί προς Λατάκια για απελευθέρωση του Idlib.


Kαθώς η επιχείρηση στο Νότο βαίνει στο τέλος της σύμφωνα με στρατιωτική πηγή μονάδες του συριακού στρατού πήραν εντολή να μετακινηθούν προς Λατάκια για ν΄αρχίσει κάποια στιγμή μεγάλη επιχείρηση για την απελευθέρωση της κατεχόμενης από του τρομοκράτες γειτονικής επαρχίας του
Ιντλίμπ. Αυτά τα σχέδια του συριακού στρατού επιχειρούν να παρεμποδίσουν τρομοκρατικές ομάδες στην ορεινή Λατάκια κοντά στα συροτουρκικά σύνορα στο Jabal Turkman,  όπου χθες σε αιφνιδιαστική τους επίθεση σκοτώθηκαν 25 μαχητές συριακού στρατού. Ο στρατός απώθησε την επίθεση κι ανέκτησε όλες τις θέσεις σκοτώνοντας 40 και πλέον τρομοκράτες.
Ο στρατός  πλησιάζει να καθαρίσει όλη τη Daraa από τρομοκράτες αφότου ανέκτησε Zayzun και Tal Shihab.Ο SAA έχει περικυκλώσει και παγιδεύσει τον θύλακα τρομοκρατών στην πόλη της Daraa κι ελέγχει τώρα όλο το μήκος συνόρων με Ιορδανία  εκτός τομέα της ISIS και Ruqba-Al Tanf αφού ανέκτησε τον έλεγχο όλων των συνοριακών θέσεων με την Ιορδανία μεταξύ Νasim-Zayzun (~ 50 χιλιόμετρα) μετά την απελευθέρωση των Kharab Al-Shahm, Τal Shihab, Zayzun.
Συνηγορεί στο γεγονός ότι είμαστε κοντά στην εκκίνηση της μάχης του Ιντλίμπ  και η πληροφορία σήμερα ότι σύμφωνα με στρατιωτική έφθασε στο Ιντλίμπ στη Βόρεια Συρία προερχόμενος από το Αφγανιστάν ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης της Al Qaeda του al Zawahiri. H HTS που κυρίως αυτή ελέγχει την κατεχόμενη επαρχία είναι η μετεξέλιξη της al Nusra που αποτελεί την πτέρυγα της Al Qaida στη Συρία.
Παράλληλα ο συριακός στρατός εντείνει τις αεροπορικές του επιδρομές κατά τρομοκρατών στην κατεχόμενη επαρχία του Ιντλίμπ και βομβάρδισε θέσεις τους σε  al-Kéfir, Farika, Al-Bashiriya, Mechmechan, Mahambel, Ouroum al-Jawz, Kenisset Beni Izz, al-Rami, Bestanqoul ,al-Qyassat και σε  Sirmaniyah και στη ζώνη του θερμοηλεκτρικού σταθμού στη Β Χάμα που συνορεύει με Ιντλίμπ.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες