Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018


Μετά τη ΔΕΘ κλείνει τα ψηφοδέλτια το ΚΙΝΑΛ...


Τη Δευτέρα από το βήμα της ΔΕΘ η Φώφη Γεννηματά, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξει μια...
μεγάλη αγκαλιά και να απευθύνει ένα γενναίο κάλεσμα επιστροφής στην κοίτη της Παράταξης στους πολίτες, τους φίλους και τα στελέχη, που παρασύρθηκαν από τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και γύρισαν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ. 

Θα είναι, όμως, και ένα τελευταίο ουσιαστικά καμπανάκι της επικεφαλής του νέου φορέα στην κεντροαριστερά σε όσους ακόμη δεν έχουν πάρει τις τελικές τους αποφάσεις για το ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν την επόμενη εκλογική χρονιά. 

Το χρονικό περιθώριο που ατύπως έχει βάλει είναι σε απόλυτη ισχύ και είναι το τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά παρατηρούνται ήδη αρκετές καθυστερήσεις στον σχεδιασμό την ώρα που σε άλλα στρατόπεδα προχωρούν με βήμα ταχύ. 

Ωστόσο, στο ΚΙΝΑΛ δεν είναι και αφελείς ώστε να αποκαλύψουν τα χαρτιά τους στην πολιτική σκακιέρα πριν ακόμη γίνουν πλήρως αντιληπτές ή ανακοινωθούν οι προθέσεις της κυβέρνησης για το πότε θα στήσει τις εθνικές κάλπες. 
Στο επίκεντρο παραμένουν πρόσωπα, τα οποία είτε δεν έχουν πάρει τις τελικές τους αποφάσεις είτε δεν θέλουν να ανοίξουν από τώρα τα χαρτιά τους αναμένοντας και τις αποφάσεις της Φώφης Γεννηματά. 

Για παράδειγμα, ερώτημα παραμένει τι θα κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, αν θα πάρει την απόφαση να κατέβει στις εθνικές εκλογές ή αν θα διεκδικήσει να ανανεώσει εκ νέου τη θητεία του στην ευρωβουλή. 

Άλλο πρόσωπο - κλειδί παραμένει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος γύρω από το πρόσωπο του οποίου λέγονται και γράφονται διάφορα με επίκεντρο τη δύσκολη πάντα στελέχωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, που είναι και εκείνο που προβληματίζει πάντα τον εκάστοτε πρόεδρο κόμματος. Ο ίδιος, πάντως, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει έναν δρόμο μακριά από κομματικούς χειρισμούς και κρατά μια στάση περισσότερο ακαδημαϊκή, ασχολούμενος και παρεμβαίνοντας σε θέματα υψηλής πολιτικής αναφοράς και σημειολογίας. 

Άλλο πρόσωπο - κλειδί είναι ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος δεν έχει πάρει ακόμη τις αποφάσεις του με αποτέλεσμα το ΚΙΝΑΛ να μην ανακοινώνει το πρόσωπο ή τουλάχιστον να μην αναζητά μέχρι και αυτή την ώρα τον υποψήφιο δήμαρχο του μεγαλύτερου δήμου της χώρας. Και δεν είναι μόνο ο δήμος της Αθήνας. Ο ίδιος, πάντως, καλοβλέπει και τη Β´ Αθήνας, ενώ κάποιοι δεν αποκλείουν να του προταθεί να ηγηθεί της εκλογικής πορείας του ΚΙΝΑΛ στη μάχη των ευρωεκλογών. 

Είναι όμως και μια σειρά από άλλες καραμπόλες σε όλη τη χώρα που στελέχη του ΚΙΝΑΛ ή του ΠΑΣΟΚ φλερτάρουν πότε με την υποψηφιότητά τους στις βουλευτικές και πότε στις περιφερειακές. Και είναι αρκετές αυτές οι περιπτώσεις στις οποίες - τηρουμένων των σημερινών εκλογικών ποσοστών και των ρεαλιστικών στόχων για τις επόμενες κάλπες - δύο πρόσωπα εκφράζουν την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την ιδια θέση του βουλευτή όταν υπάρχει και μια ακόμη στην Περιφέρεια και μάλιστα όταν υπάρχουν και πολύ μεγάλες πιθανότητες να τα κερδίσουν και τις δυο ενισχύοντας αποφασιστικά και το ΚΙΝΑΛ.  

Επιταχύνει η Επιτροπή ψηφοδελτίων 
Χριστοδουλάκης, Όθωνας, Κεγκέρογλου, Σκανδαλίδης, Ρέππας, Νιώτης, Σπυρόπουλος, Παραστατίδης και Χαλαζωνίτης αποτελούν την επιτροπή ψηφοδελτίων και είναι τα πρόσωπα που εκφράζουν με την ανάλογη ποσόστωση τους "5" του Πολιτικού Συμβουλίου. 

Στην τελευταία συνεδρίασή της η επιτροπή πήρε νέες πρωτοβουλίες με σαφή πρόθεση να πατήσουν γκάζι στις διαδικασίες. Έτσι προχώρησε στην κατάτμηση της χώρας σε τέσσερις μεγάλες περιφέρειες με τέσσερις αντίστοιχες ομάδες εργασίας και σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να παραδώσουν λίστες των 7-8 προσώπων, τα οποία θα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο και θα μπουν κάτω από τους νυν εκλεγμένους βουλευτές και τα πρόσωπα εκείνα υψηλού συμβολισμού τα οποία θα πουν την τελευταία στιγμή στη μάχη για να προδώσουν προστιθέμενη αξία.
Οι νομαρχιακές οργανώσεις, πάντως, έχουν ολοκληρώσει το έργο τους ήδη από τον περασμένο λένε οι πληροφορίες. 

Αυτοδιοικητικές 
Αντίστοιχες κινήσεις και με μεγαλύτερη ταχύτητα πρέπει να γίνουν και σε επίπεδο αυτοδιοικητικών, όπου και εκεί παρατηρούνται κάποιες καθυστερήσεις, οργανωτικού χαρακτήρα. Τις επόμενες ημέρες εκδίδεται και η εγκύκλιος για τις διαδικασίες εγγραφής και αξιολόγησης των στελεχών και των προσώπων που θα πάρουν το χρίσμα για τους δήμους και τις περιφέρειες.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες