Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Ζορμπά: Ο νόμος εξαιρεί τα ακίνητα πολιτιστικής κληρονομιάς...

"Ο νόμος είναι σαφής. Είναι του 2016. Από τον νόμο εξαιρούνται ρητά όχι μόνο τα ακίνητα που αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και περιοχές Natura και δασικές κ.α." τόνισε στον RealFm 97,8, η...
υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά σχετικά με τον θόρυβο που προκλήθηκε για τα ακίνητα που περνούν στο Υπερταμείο και τις καταγγελίες ότι μεταξύ αυτών βρίσκονται και μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Η κ. Ζορμπά τόνισε ότι "πάνω στη στιγμή που γίνεται η διαδικασία, ξεσηκώνεται ένας θόρυβος που είναι ακατανόητος". Σχετικά μάλιστα με τη διαμαρτυρία της Ένωσης Αρχαιολόγων είπε ότι "η Ένωση Αρχαιολόγων έχει μια μεγαλύτερη ευαισθησία για το θέμα και είναι λογικό να θέλει περισσότερες εξηγήσεις, δηλώνοντας την ανησυχία της και βεβαίως θα συζητήσουμε μαζί τους".

Η υπουργός Πολιτισμού ξεκαθάρισε ότι "αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία επαλήθευσης της λίστας των ακινήτων που περνούν στο Υπερταμείο προκειμένου να κανονικοποιηθεί και να διασφαλιστεί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ακίνητο πολιτιστικής κληρονομιάς και ότι εξαιρούνται προκειμένου να μην υπάρξει κάποια παρερμηνεία".

"Έχουμε το ΚΑΣ, όργανα που λειτουργούν και επιστημονικούς φορείς που ασχολούνται με την πολιτιστική κληρονομιά, είναι δυνατόν να ξεφύγει κάτι;" αναρωτήθηκε η κ. Ζορμπά...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες