Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Παρασκήνιο και καραμπόλες για τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ...

Οι διαρροές και τα δημοσιεύματα στον Τύπο σε συνδυασμό με τις φλογερές συζητήσεις που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα...
σχέδια και τις προθέσεις των πρωτοκλασάτων στελεχών ενόψει διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων έχουν αρχίσει να ενοχλούν την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Τα θέματα αυτά τα χειρίζεται η ίδια η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ενώ πλέον δεν ανοίγει τα χαρτιά της σε κανένα μέχρι να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις σε ραντεβού που αναμένεται να έχει με τα στελέχη πρώτης γραμμής με τους οποίους θα διαπραγματευτεί από ποιο μετερίζι θα δώσουν της μάχη.

Η Φώφη Γεννηματά δεν φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει τα ζητήματα αυτά να τραβήξουν σε μάκρος. Επιθυμία του ΚΙΝΑΛ γενικότερα είναι να κλείσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα ώστε να μην φτάσει το κόμμα στο παρά πέντε των εκλογών και οι εσωκομματικές έριδες να προκαλέσουν ένα κύκλο εσωστρέφειας με μη αναστρέψιμο εκλογικό κόστος.

Όλα πάντως θα κλείσουν σε κατ' ιδίαν συναντήσεις της με τα πρόσωπα αυτά και είναι:

Ο Βενιζέλος
Η κα Γεννηματά δίνει συχνά το παρόν πλέον στις εκδηλώσεις του Κύκλου Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου ενώ σε πολλά σημεία η ρητορική και των δυο έχει αρχίσει να συγχρονίζεται.

Οι εκλογές όμως πλησιάζουν και εκκρεμεί μεταξύ τους ένα πολύ σοβαρό και κρίσιμο ραντεβού για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός της συμπλήρωσης των ψηφοδελτίων. Η συζήτηση στο παρασκήνιο και στα χαμηλότερα κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη για τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, που η αλήθεια είναι έχει κρατηθεί μακριά από την υπόθεση Κίνημα Αλλαγής, αφορά κατά βάση την τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ίσως και επι κεφαλής σε αυτό.

Το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με σταυρό στη Θεσσαλονίκη δε φαίνεται να συγκεντρώνει για την ώρα σοβαρές πιθανότητες, έως μηδαμινές. Ο ίδιος πάντως μέχρι πολύ πρόσφατα απέφευγε να αναφέρεται στο πολιτικό του μέλλον περισσότερο με την ακαδημαϊκή του οντότητα με στόχο όπως ξεκαθάριζε όλο το προηγούμενο διάστημα μια όσο το δυνατό πιο διεισδυτική πολιτική παρέμβασή του στο δημόσιο διάλογο.

Ραντεβού μεταξύ τους δεν έχει γίνει και είναι άγνωστο αν και πότε θα γίνει και όπως επισημαίνουν η κα Γεννηματά για να αποφύγει οποιοδήποτε ενδεχόμενο παρερμηνείας αποφεύγει να ενημερώσει ακόμη και τους συνεργάτες της για τα σχέδια και τις συνομιλίες της με τα σημαίνοντα στελέχη.

Η Καϊλή
Τυχόν συμπερίληψη του κ. Βενιζέλου στο Επικρατείας ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για σειρά στελεχών στη Θεσσαλονίκη με πρώτη και καλύτερη την κ. Καϊλή, που επιθυμεί να δοκιμαστεί στη συμπρωτεύουσα έχοντας αποκτήσει ερείσματα στην πόλη ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα του ονοματολογικού.

Μάλιστα η παρουσία της κοντά στη κα Γεννηματά κατά την περιοδεία της στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ ήταν περισσότερο από αισθητή , δείγμα ότι έχει κάνει βήματα προσέγγισης της προέδρου.

Ο Θεοχαρόπουλος
Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημαίνει αλλαγή σχεδίων και για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος είχε τεθεί επικεφαλής στις προηγούμενες εκλογές εξαιτίας της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στο σχήμα τότε της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και η Αγίου Κωνσταντίνου έπρεπε να εκπροσωπηθεί στη Βουλή. Ούτε όμως ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το τι προτίθεται να κάνει.

Όμως από τον τρόπο με τον οποίο κινείται αυτές τις ώρες η ΔΗΜΑΡ συνολικά γίνεται αντιληπτό στη Χαριλάου Τρικούπη ότι στην Αγίου Κωνσταντίνου δεν σκοπεύουν να κρατήσουν παθητική στάση στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Πρώτη στάση ήταν η τελευταία εκτελεστική γραμματεία με την εκλογή ενός νεότατου στελέχους της ΔΗΜΑΡ στη θέση του Γραμματέα της ΚΕ, μόλις 28 ετών, μια πρόταση του Θανάση Θεοχαρόπουλου που ερμηνεύτηκε ως κίνηση που θα τον διευκολύνει να σκληρύνει τις γραμμές του εσωκομματικά. Χαρακτηριστική είναι εξάλλου και η πρόταση του Λευτέρη Παπαγιαννάκη, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και νυν αντιδήμαρχος απέναντι στη διαφαινόμενη υποψηφιότητα Γερουλάνου, η οποία μάλιστα φαίνεται να προκρίνεται και από την ίδια την πρόεδρο.

Ο Γερουλάνος
Έτσι περιπλέκεται και η υπόθεση του πρώην Υπουργού της κυβέρνησης Παπανδρέου. Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει ο ίδιος την υποψηφιότητά του και αμέσως μετά αναμένεται ένα ραντεβού του με την κα Γεννηματά. Το θέμα πλέον μετά και τις ανακοινώσεις Καμίνη, ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος για Δήμαρχος Αθήνας, δεν μπορεί να σέρνεται λένε χαρακτηριστικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Ο Ανδρουλάκης

Πολύ πιο δύσκολα αποδεικνύονται τα πράγματα με τον νυν Ευρωβουλευτή και δεύτερο στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Η Φώφη Γεννηματά έχει ήδη συναντηθεί μια φορά μαζί του στις Βρυξέλλες και σύμφωνα με εκτιμήσεις το επόμενο ραντεβού τους αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα. Δημοσιεύματα θέλουν την κα Γεννηματά να έχει θέσει τελεσίγραφα τόσο σε εκείνον όσο και στην έτερη ευρωβουλευτή της Ελιάς την Εύα Καϊλή να εγκαταλείψουν τις Βρυξέλλες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κα Γεννηματά δεν θα περιμένει για πολύ τις αποφάσεις τους, ενώ επιβεβαιώνεται ότι επιθυμία της είναι να μην είναι και πάλι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Ο ίδιος πάντως, ενώ αρχικά εμφανιζόταν σχεδόν έτοιμος να επιστρέψει στην Αθήνα και να σκέφτεται σοβαρά ποιο τομέα θα επιλέξει στη Β' Αθήνας, πλέον συναρτά τις όποιες αποφάσεις με το χρόνο των εθνικών εκλογών. Αν γίνουν τριπλές εκλογές το Μάιο, θα είναι και πάλι υποψήφιος ευρωβουλευτής, είπε.

Ωστόσο, ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να συνυπολογίσει και μια ακόμη παράμετρο, αυτή της βάσης και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που τον ακολουθούν και μπορεί να μην έχουν τις αντοχές να στηρίζουν έναν εν δυνάμει αρχηγό εξωτερικού.

Αν επιμένει πάντως να διεκδικήσει και νέα θητεία στην Ευρωβουλή τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο μια και δεν θα υπάρχει χώρος και για τον Γιώργο Καμίνη, που θεωρείται δεδομένο ότι θα κινηθεί για τις Βρυξέλλες, ούτε και για τον Νίκο Παπανδρέου, τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού, που οδεύει και αυτός για την έδρα της ΕΕ και έχει ήδη συμφωνήσει με την κα Γεννηματά σε συνάντηση που είχαν σε ανύποπτο χρόνο στις αρχές τους περασμένου μήνα...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες