Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Παρίσι: Εκκενώθηκε ο ελληνορθόδοξος καθεδρικός ναός...










 ...λόγω απειλής για βόμβα...
Μια τρομακτική εμπειρία βίωσαν όσοι βρέθηκαν στον ελληνορθόδοξο καθεδρικού ναό του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι, σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της...
Θείας Λειτουργίας, που ετελείτο προκειμένου να χειροτονηθεί ο νέος επίσκοπος Μελιτηνής Μαξίμου, βοηθός του Μητροπολίτη Γαλλίας.

Όπως μας πληροφόρησε ο αυτόπτης μάρτυς, Γιώργος Φερδής, από το orthodoxia.info, τη στιγμή που ξεκίνησε η χειροτονία, μπήκε στον ναό άνδρας της... αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της γαλλικής αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε από τον μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ που βρισκόταν στην Ωραία Πύλη του ναού να διακοπεί η Θεία Λειτουργία ώστε να εκκενωθεί ο ναός. Ο Εμμανουήλ είναι αλήθεια ότι έπαθε ένα ταράκουλο, αλλά συμμορφώθηκε προς τας υποδείξεις της αυστηρής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Και γιατί συνέβη αυτό;

Οι αρχές είχαν εντοπίσει ύποπτο αντικείμενο στην είσοδο του ναού. Συγκεκριμένα μια κόκκινη βαλίτσα είχε αφεθεί στην είσοδο του ναού, και θεώρησαν πως επρόκειτο για βόμβα.

Ύστερα από την παρέμβαση των αρχών η Θεία Λειτουργία διακόπηκε και όλο το εκκλησίασμα, πολλοί εκ των οποίων είχαν ταξιδέψει από την Ελλάδα στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχουν την χειροτονία του νέου επισκόπου καθώς και όλοι οι κληρικοί - του Σεβ. Γαλλίας Εμμανουήλ συμπεριλαμβανομένου-εκκένωσαν τον ναό και μεταφέρθηκαν σε απόσταση ασφαλείας, μακριά από το ναό..

Στο σημείο μεταφέρθηκε ειδικό... ρομπότ της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας το οποίο πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη του πακέτου, το οποίο όπως αποδείχθηκε δεν περιείχε τελικά εκρηκτικό μηχανισμό.

Αφού διαπιστώθηκε πως οι παρευρισκόμενοι δεν διέτρεχαν κίνδυνο, η αστυνομία επέτρεψε την είσοδο στο ναό και αποχώρησε για να ολοκληρωθεί η Θεία Λειτουργία και η χειροτονία του νέου επισκόπου. Συμβαίνουν και εις Παρισίους!

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες