Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Σαφής στόχος ο αρχιεπίσκοπος...

Ξάφνιασε η δριμύτητα των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του χτες το πρωί με το...
προεδρείο του Ιερού Συνδέσμου των Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ).

Οχι μόνο επειδή αυτές οι δηλώσεις σήμαναν την οριστική μεταστροφή του από την αρχική έκφραση «ικανοποίησης» για τη συμφωνία πρωθυπουργού-αρχιεπισκόπου, αλλά γιατί για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε την ευθεία επίθεση στον κ. Ιερώνυμο, συντασσόμενος με εκείνους που από καιρό υπονομεύουν τον αρχιεπίσκοπο, προσβλέποντας στη διαδοχή του από κάποιον «σκληρό» της Ιεραρχίας.

Η διατύπωση που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης για την ιστορική συμφωνία υπήρξε εξαιρετικά υποτιμητική για τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον οποίον εμφάνισε σαν άβουλο όργανο των σχεδιασμών του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ: «Προφανώς αυτό είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης και ειλικρινά θλίβομαι για το γεγονός ότι η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος τελικά χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα στα προεκλογικά του παιχνίδια».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν ανακάλεσε τα σκληρά λόγια του ούτε αργότερα στη Βουλή, όταν τον προκάλεσε ο πρωθυπουργός εγκαλώντας τον για την ανοίκεια επίθεση στον αρχιεπίσκοπο. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μη σηκώσει το γάντι. Η επιλογή, άλλωστε, να μιλήσει με αυτά τα σκληρά λόγια μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του ΙΣΚΕ δεν υπήρξε τυχαία.

Πρόκειται για τον φορέα εκείνο που εδώ και πολλά χρόνια εκφράζει τις πιο ακραίες, συντηρητικές έως και ακραίες θέσεις, υπερβαίνοντας κάθε έννοια απλής υπεράσπισης ομάδας εργαζομένων ή έστω τη διατύπωση θέσεων σε θεολογικά και εκκλησιαστικά ζητήματα.

Είναι ο ίδιος φορέας που επιτέθηκε με ακόμα σκληρότερα λόγια στον κ. Ιερώνυμο για τη συμφωνία, ενώ είχε λίγους μήνες νωρίτερα πρωτοστατήσει στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, παρά την αντίθετη επίσημη θέση της Εκκλησίας.

Γεγονός είναι ότι είχε προηγηθεί τις τελευταίες μέρες μια υπόγεια προσπάθεια ηγετικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας να επηρεαστεί μέρος της Ιεραρχίας, ώστε να ταχθεί κατά της συμφωνίας και εμμέσως κατά του αρχιεπισκόπου.

Αυτή η επιδίωξη να δημιουργηθεί τεχνητή κρίση μέσα στην Ιεραρχία μπορεί να μην έφερε αποτελέσματα, αλλά η σκοπιμότητα που την προκάλεσε είναι πλέον ορατή στους πάντες...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες