Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Ξυλοδαρμός Τζήλου: Απειλή υποβιβασμού...

...για την ΠΑΕ του αντιπροέδρου...

Το κουβάρι γύρω από την επίθεση στον Θανάση Τζήλο ξετυλίγεται με μορφή χιονοστιβάδας.

Στο στόχαστρο εκτός από τους τρεις δράστες και τον 46χρονο καθοδηγητή Δ.Μ., είναι ένας εξωδιοικητικός ποδοσφαιρικός παράγοντας και ένας αντιπρόεδρος ΠΑΕ της...
Super League για τους οποίους μάλιστα, οι αρχές, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα dikisports.blogspot.com την Τρίτη (8/1), προχωρούν στο «άνοιγμα» των κινητών και σταθερών τηλεφώνων τους.

Από το περιεχόμενο των συνομιλιών, δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν εξελίξεις που ενδεχομένως να σηματοδοτήσουν και την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Το κυριότερο όμως, είναι ότι εφόσον για τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ (και συνεπώς μέλος του διοικητικού συμβουλίου της) για τον οποίο προφανώς υπάρχουν ενδείξεις «συμμετοχής» στον ξυλοδαρμό από τη στιγμή που έχει μπει στο στόχαστρο, διαπιστωθεί η συμμετοχή του με τη μορφή του ηθικού (ή και φυσικού) αυτουργού του ξυλοδαρμού, τότε το γήπεδο «τελειώνει» γι' αυτόν. Η δε ΠΑΕ, με την οποία εμπλέκεται, ως υπαίτια, θα βρεθεί κατάφατσα με τον κίνδυνο του υποβιβασμού, ακόμη και αν το επεισόδιο έχει λάβει χώρα εκτός γηπέδου, όπως συνέβη με το διεθνή ρέφερι.

Άρθρο 20: Βία

Ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ στο άρθρο 20 περί «βίας» σε αξιωματούχους και διαιτητές, είναι ξεκάθαρος.

Στην παράγραφο 2 σημειώνεται ότι: «Σε περίπτωση κατά την οποία ασκηθεί βία, υπό μορφή σωματικής βλάβης ή τρομοκρατικής ενέργειας κατά διαιτητών ή μελών Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχων εκτός γηπέδου και διαπιστωθεί η συμμετοχή μέλους Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχου ή εντεταλμένου οργάνου με τη μορφή ηθικού ή φυσικού αυτουργού, το φυσικό πρόσωπο τιμωρείται με ισόβια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα».

Στην παράγραφο 4 γίνεται αναφορά στις ποινές εφόσον η ομάδα είναι υπαίτια. Οι προβλεπόμενες ποινές, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, είναι: α. διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές, β. διεξαγωγή αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ. αφαίρεση έξι βαθμών, δ. υποβιβασμός ομάδας.

Στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο νομοθέτης ρίχνει το γάντι στους αθλητικούς δικαστές να επιλέξουν την ποινή που θα επιβάλλουν «ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Το συγκεκριμένο άρθρο και το επίμαχο σημείο, ήταν αυτό με το οποίο ο Ολυμπιακός είχε τιμωρηθεί (πρωτόδικα) μόνο με αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, για τα όσα είχαν γίνει στον αγώνα με τον Πλατανιά, την περίοδο 2016-17, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Γίνεται βέβαια αντιληπτό, ότι οι υποθέσεις απέχουν όσο η μέρα με τη νύχτα. Συνεπώς, οι ποινές που θα επιβληθούν στην ΠΑΕ, εφόσον το μέλος της είναι ηθικός αυτουργός της επίθεσης, δεν θα είναι ούτε αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ούτε αγωνιστικές σε ουδέτερο γήπεδο, ούτε αφαίρεση έξι βαθμών αλλά υποβιβασμός...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες