Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Το Δημόσιο παίρνει τα σπίτια του Βγενόπουλου...


Η ρήση του Γάλλου συγγραφέα Αντρέ Μαλρό «η τραγωδία του θανάτου έγκειται στο ότι μετατρέπει τη ζωή σε πεπρωμένο» ταιριάζει, θαρρείς, γάντι στην ιστορία των τελευταίων δύο ετών, έτσι όπως γράφεται από τα μέλη της πάλαι ποτέ αγαπημένης οικογένειας του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Μια...
ιστορία που παραπέμπει ευθέως σε τραγωδία με πρωταγωνιστές τα παιδιά του επιχειρηματία, τη χήρα του και το κυνήγι ενός χαμένου θησαυρού που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ο Φίλιππος και η Μελίνα Βγενοπούλου βρίσκονται απέναντι από την τελευταία σύζυγο του πατέρα τους Αρετή Σουβατζόγλου, παρόλο που δεν το επιδίωξαν σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά.

Το έπραξαν όταν διαπίστωσαν ότι η χήρα του επιχειρηματία άλλαξε τις κλειδαριές στην έπαυλη της Εκάλης στέλνοντάς τους το μήνυμα ότι ο πατέρας τους πέθανε φτωχός και δεν άφησε παρά μόνο χρέη.
Χρέη που το Ελληνικό Δημόσιο αποφάσισε να διασφαλίσει πριν από λίγες ημέρες, υποθηκεύοντας τη μυθική έπαυλη της οδού Πάρνηθος για χρέη που βαρύνουν πλέον τους κληρονόμους του Ανδρέα Βγενόπουλου. Ετσι, σύμφωνα με τα έγγραφα της υποθήκης, ο Φίλιππος Βγενόπουλος και η ετεροθαλής αδελφή του Μελίνα βαρύνονται με οφειλές 75.409.128 ευρώ ο καθένας, ενώ η Αρετή Σουβατζόγλου με 50.271.370 ευρώ.
Στην υποθήκη του ακινήτου προέβη το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) για οφειλές φόρου εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς, εισφορές και τέλη για τα φορολογικά έτη από το 2003 έως το 2018. Οι οφειλές αφορούν επίσης κεφάλαιο και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

vg01

Η υποθήκη και το επόμενο βήμα

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η πρώτη υποθήκη αφορά τον Φίλιππο Βγενόπουλο, γιο του επιχειρηματία και της Ρουμάνας Στεφανία-Αντρέα, ο οποίος έχει ήδη κινηθεί δικαστικά εναντίον της τελευταίας συζύγου του πατέρα του. Τα χρέη βεβαιώθηκαν το 2017, ανέρχονται σε ό,τι τον αφορά στο ποσό των 75.409.128 ευρώ και η υποθήκη αφορά ένα γεωτεμάχιο 3.000 τ.μ. στην Εκάλη, επί της οδού Πάρνηθος. Περιλαμβάνει δύο ακίνητα, το πρώτο εμβαδού 400 τ.μ. και το δεύτερο 570 τ.μ., στα οποία ο Φίλιππος Βγενόπουλος έχει 37,50% ποσοστό εξ αδιαιρέτου κυριότητας. Η δεύτερη υποθήκη αφορά τη Μελίνα Βγενοπούλου, κόρη του επιχειρηματία και της Βρετανίδας Τζιλ Μπεντ, η οποία, σύμφωνα με την υποθήκη που έχει κατατεθεί στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο, είναι κληρονόμος με το ευεργέτημα της απογραφής.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Διονύση Θανάσουλα, ΕΔΩ...

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες