Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ τα έσπαγε με τον Μηλιώνη της Energa σε χλιδάτο ρεβεγιόν

Κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ τα έσπαγε με τον Μηλιώνη της Energa σε χλιδάτο ρεβεγιόν

Κορυφαίος πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας έδωσε το παρόν στο χλιδάτο πάρτι που διοργάνωσε στη βίλα του στην Παλαιά Πεντέλη για την ονομαστική του εορτή ο Βασίλης Μηλιώνης, γνωστός
για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power που ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο πάνω από 200 εκατ. ευρώ όταν οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος εισέπραξαν το «χαράτσι» από τους πελάτες τους αλλά δεν το απέδωσαν στα κρατικά ταμεία.
Ο μέχρι πρότινος προφυλακισμένος για το σκάνδαλο της Hellas Power υποδέχθηκε ως οικοδεσπότης -μεταξύ άλλων- και τον πασίγνωστο πολιτικό της ΝΔ που θα πολιτευθεί στο βόρειο τομέα των Αθηνών, ο οποίος θέλοντας να εκμεταλλευθεί την παρουσία γόνων των βορείων προαστίων και του αθηναϊκού jet set ενόψει των εκλογών του 2019, δεν υπολόγισε ούτε το μήνυμα που θα εκπέμψει η παρουσία του στο σπίτι του κ. Μηλιώνη ούτε φυσικά το πολιτικό κόστος τόσο για τον ίδιο όσο και για το κόμμα του.
Η είδηση σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη φθάσει στα κεντρικά της ΝΔ, προκαλώντας αμηχανία, αφού έχει χαθεί το μέτρημα από τις πρωτοβουλίες του συγκεκριμένου πολιτικού που έχουν εκθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση βρίσκεται σε δύσκολη θέση να επιπλήξει τον εν λόγω πολιτικό της Πειραιώς, δεδομένου ότι ο ίδιος ο ανιψιός του και στενότατος συνεργάτης του στη ΝΔ, κ. Δημητριάδης, είχε κοινή εταιρία με τον έτερο συνδαιτημόνα του σκανδάλου, Αριστείδη Φλώρο.
Σημειώνεται ότι όπως είχε αποκαλύψει το Documento, ο Αριστείδης Φλώρος είχε καταθέσει ότι ο Αλέξανδρος Δημητριάδης, ανιψιός του κ. Μητσοτάκη, ήταν εκείνος που του σύστησε τον Μηλιώνη, προκειμένου να συνεργαστούν.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε και ο Αριστείδης Φλώρος στην κατάθεσή του, ο Βασίλης Μηλιώνης είχε στενές σχέσεις με τον Γρηγόρη Αλέξανδρο Δημητριάδη αφού, όπως είπε:
«Μου ζήτησε (σ.σ. ο Δημητριάδης) να επικοινωνήσω με τον Βασίλειο Μηλιώνη, με σκοπό τη διερεύνηση πιθανής μελλοντικής μας συνεργασίας στον χώρο της ενέργειας.
»Η επαφή αυτή έγινε το Μάιο του 2009, όταν εγώ δεν γνώριζα τον Βασίλειο Μηλιώνη και όπως πληροφορήθηκα από τον κ. Δημητριάδη υπάρχει στενή οικογενειακή σχέση μεταξύ των οικογενειών Μηλιώνη και Μητσοτάκη».
Τα στοιχεία του εν λόγω πολιτικού είναι αδιαμφισβήτητα και στη διάθεση του TRIBUNE από αυτόπτες μάρτυρες.

Συνεχίζει τα πάρτι και τη χλιδάτη ζωή

Ο Βασίλης Μηλιώνης ουκ ολίγες φορές έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη με την τρυφηλή ζωή που διάγει.
Του επεβλήθη κάθειρξη 10 ετών, για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση, δίδοντας αναστολή εκτέλεσης της ποινής και με την καταβολή εγγύησης ύψους 70.000 ευρώ.

Γνωστός σε όλες τις πίστες της Αθήνας και τη νύχτα της πρωτεύουσας, με έμφυτη ροπή στα ακριβά αυτοκίνητα και τα μπουζούκια, ο κ. Μηλιώνης μετά την αποφυλάκισή του συνεχίζει να κάνει αυτό που γνωρίζει πολύ καλά.
Να ζει στο έπακρο την πολυτέλεια και τη χλιδή σε κάθε ευκαιρία, προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Ωστόσο ο κ. Μηλιώνης κρίνεται από τη Δικαιοσύνη.
Δεν ισχύει το ίδιο και για τον κορυφαίο πολιτικό της ΝΔ, ο οποίος παρά τις δικαστικές εκκρεμότητές του, φαίνεται πως δεν ορρωδεί προ ουδενός.

Η έπαυλη του Βασίλη Μηλιώνη στην Παλαιά Πεντέλη. tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες