Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Ο Κάρλος θέλει να «εξαλείψει» 1.000 ανθρώπους και μετά να πάρει την εξουσία της ΒενεζουέλαςΟ Κάρλος θέλει να «εξαλείψει» 1.000 ανθρώπους και μετά να πάρει την εξουσία της Βενεζουέλας

Αποφασισμένος να βγει από τη φυλακή, να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και να γίνει… πρόεδρος της Βενεζουέλας εμφανίζεται ο Κάρλος το Τσακάλι, στις σελίδες του βιβλίου της Σοφί Μπονέ «Αγωνιστικοί Χαιρετισμοί» (Salutations Révolutionnaires).

Σύμφωνα με τη Γαλλίδα δημοσιογράφο, που για να γράψει το βιβλίο της επισκεπτόταν για 4 χρόνια τον Ιλίζ Ραμίρεζ Σάντσεζ, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, στη φυλακή, στόχος του «Τσακαλιού» είναι να επιστρέψει στη χώρα του, να γίνει πρόεδρος και να «εξαλείψει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους μέσα σε λίγες μέρες με την υποστήριξη του λαού». H λίστα των 1.000 στόχων του Κάρλος, σύμφωνα με το βιβλίο, είναι ήδη έτοιμη!
«Θα επιστρέψω και θα καθαρίσω τη χώρα»
Ο Κάρλος φιλοδοξεί να σταματήσει τις διαδηλώσεις και τις αντιδράσεις κατά του Μαδούρο, τον οποίο αν και στηρίζει, όπως στήριζε και τον προκάτοχό του, Ούγκο Τσάβες, δεν θα έχανε την ευκαιρία να τον εκτοπίσει και να πάρει τη θέση του! «Θα επιστρέψω στη Βενεζουέλα και θα καθαρίσω τη χώρα», φέρεται να είπε ο διαβόητος τρομοκράτης στη Μπονέ. Μάλιστα, καλεί το καθεστώς της Βενεζουέλας να ασκήσει πιέσεις στο Παρίσι και να διεκδικήσει την αποφυλάκισή του, ώστε τα πράγματα να «τακτοποιηθούν».
Ο Σάντσεζ φέρεται να ομολόγησε στη δημοσιογράφο τη συμμετοχή του σε επιθέσεις της δεκαετίας του ’70 και του ’80, αναφέροντας ότι σκότωσε 83 τουλάχιστον ανθρώπους «με τα ίδια του τα χέρια». Ωστόσο, δεν δείχνει να έχει μετανιώσει για αυτό: Ακόμη και για τους αθώους που πέθαναν στη διάρκεια των χυπημάτων του, αναφέρει ότι ήταν «παράπλευρες απώλειες», στο πλαίσιο ενός «πολέμου».
Ο Κάρλος συνελήφθη στο Σουδάν τον Αύγουστο του 1994 σε επιχείρηση των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών και κρατείται στη Γαλλία, εκτίοντας ποινή τρις ισόβια. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο «ο Κάρλος δεν πιστεύει ότι θα πεθάνει στη φυλακή» και είναι «σίγουρος ότι η τύχη του θα αλλάξει».
dikastiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες