Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019


ΗΠΑ: Λιοντάρι κατασπάραξε φύλακα γιατί μια μπάλα «μπλόκαρε» την πόρτα του κλουβιού του

Η άτυχη 22χρονη Άλεξ Μπλακ δεν κατάφερε να γλιτώσει

Μια μπάλα, που είχε μπλοκάρει την πόρτα του κελιού του λιονταριού στον Ζωολογικό Κήπο του Μπέρλινγκτον της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ, στάθηκε μοιραία για την ζωή της 22χρονης Αλεξ Μπλακ, που εργαζόταν ως ασκούμενη εκεί.

Το λιοντάρι, που ονομαζόταν Ματάι, ήταν ηλικίας 15 ετών. Την συγκεκριμένη ημέρα, είχε τοποθετηθεί κανονικά στο κλουβί του και η πόρτα είχε κλείσει. Κανείς δεν κατάλαβε όμως πως η πόρτα δεν είχε κλείσει καλά, καθώς όπως αποδείχθηκε, μια μπάλα την είχε μπλοκάρει.

Το λιοντάρι κατάφερε να βγει και πρόλαβε να αρπάξει την 22χρονη εκπαιδευόμενη από τον αστράγαλο πριν γίνει αντιληπτό από τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Η Αλεξ Μπλακ πάλεψε, ενώ οι φύλακες επιχειρούσαν να αποσπάσουν την προσοχή του ζώου, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το λιοντάρι τράβηξε την κοπέλα από το λαιμό στο κλουβί του και την κατασπάραξε πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει.

Οι φύλακες πέταξαν αρχικά αναισθητικά βέλη στο ζώο και όταν αυτό δεν έπιασε, πυροβόλησαν οκτώ φορές και το σκότωσαν. Ήταν όμως πολύ αργά για την Αλεξ Μπλακ, που πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία λόγω των τραυμάτων στο λαιμό της.
 
Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως τώρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας το πόρισμα του δυστυχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες