Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Ταραχή στη δεξιά πολυκατοικία...



...του δήμου Αθηναίων...

«Ψαλίδισμα» στα εκλογικά ποσοστά του Κώστα Μπακογιάννη, κατά τη διεκδίκηση της δημαρχίας στην ελληνική πρωτεύουσα προοιωνίζονται, σύμφωνα με...
εκτιμήσεις παροικούντων την Ιερουσαλήμ, οι υποψηφιότητες στο Δήμο Αθηναίων, προερχόμενων από τη ΝΔ ή πιο δεξιά της συντηρητικής παράταξης. 

Από τη μια είναι οι εσωκομματικές «τριβές» στην γαλάζια παράταξη, οι προσωπικές φιλοδοξίες που οδηγούν στο ξεφυτρώνουν και στον πρώτο δήμο της χώρας «αντίπαλοι» που διαγκωνίζονται προερχόμενοι από τη δεξιά πολυκατοικία. Από την άλλη, υπάρχει εξ αντικειμένου μια παράμετρος που ευνοεί μεγαλύτερη ποικιλία προσώπων από την ίδια δεξαμενή: η διαμόρφωση ενός μετεκλογικού σκηνικού «συμμαχιών», με δεδομένο ότι δήμαρχος και νέα δημοτικά συμβούλια θα προκύψουν, μέσω της απλής αναλογικής, στις τοπικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 (2 Ιουνίου ο β΄γύρος).

Πάντως, και μόνο το ενδεχόμενο της καθόδου του πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βουλγαράκη στον αυτοδιοικητικό στίβο τάραξε τα γαλάζια νερά –αν και δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί η είδηση (την ξετρύπωσε το «Ποντίκι»)- προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι την έκανε retweet ο ίδιος ο πρώην υπουργός της ΝΔ μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

H κίνηση για την επάνοδο στην ενεργό πολιτική δράση, μέσω της τοπικής διοίκησης (αν τελικά προχωρήσει), αφήνει περιθώρια συνειρμών και είναι έμφορτη συμβολισμών, καθώς, έτσι κι αλλιώς θα βρεθεί απέναντι στον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων και ανερχόμενο πολιτικό Κώστα Μπακογιάννη, εγγονό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ανιψιό του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και γιο της Ντόρας Μπακογιάννη. 

Ο Γιώργος Βουλγαράκης είχε πολιτικές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη ενώ στην πορεία, οι πολιτικοί αναλυτές ήδη από το 2005, μιλούσαν για «απογαλακτισμό» του όταν στις «δελφινομαχίες», εντός της ΝΔ, τον παρουσίαζαν απέναντι από την Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που, εντάσσοντάς τον, εν τη ευρεία εννοία, στον καραμανλικό κορμό της συντηρητικής παράταξης, βλέπουν προεκτάσεις πολιτικές. Άλλοι βέβαια εκτιμούν ότι είναι ένα «σήμα» δυσαρέσκειας προς τη Ντόρα Μπακογιάννη, συνδέοντάς τη κίνηση αυτή –ακόμα κι αν μείνει στο επίπεδο της διερευνητικής διαρροής- με την περιπέτεια Βουλγαράκη αναφορικά με το Βατοπαίδι –είχε υποβάλει την παραίτησή του το 2008 από την κυβέρνηση εξαιτίας κατηγοριών περί εμπλοκής του ίδιου και της συζύγου του σε οφσόρ και στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Μόλις λίγες ώρες προτού ακουστεί ηχηρά το όνομα Βουλγαράκη, το πρωί της Τρίτης, ανακοίνωνε ότι θέτει εκ νέου υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Αθήνα το σπίτι μας». Πρόεδρος του κόμματος ΡΙΖΕΣ (Ριζοσπαστικός Εθνικός Συναγερμός), ο Βασίλης Καπερνάρος δεν έχει αποστεί από τις πολιτικές βλέψεις να παίξει ρόλο και σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής ενώ έχει επαφές και με ακροδεξιά σχήματα στο πλαίσιο διεργασιών για «συνασπισμό της σκληρής Δεξιάς», μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής.

Παναγιώτα Μπίτσικα

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες