Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Η ΤτΕ ζητά εξηγήσεις για το δάνειο του Πολάκη...

Την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος προκαλεί η χορήγηση δύο καταναλωτικών δανείων συνολικού ύψους 100.000 ευρώ στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Όπως μετέδωσε ο...
ΣΚΑΪ, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να διερευνηθούν οι όροι νομιμότητας της χορήγησης του καταναλωτικού δανείου στον Παύλο Πολάκη από την Attica Bank. Στη σύσκεψη παρευρεθούν στελέχη της τράπεζας για να παράσχουν διευκρινίσεις για το θέμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η Τράπεζα της Ελλάδος θα ζητήσει σήμερα αναλυτικές εξηγήσεις από την Attica Bank για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκαν τα δάνεια αυτά.

Αν δηλαδή τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και κυρίως για το πως διασφαλίζονται τα συμφέροντα της τράπεζας όταν το ακίνητο που ενεχυρίασε ο Πολάκης έχει δύο προσημειώσεις από τα προηγούμενα δάνεια.

Στο θέμα του κ. Πολάκη και του δανείου του από την Τράπεζα Αττικής, αναφέρθηκε σήμερα η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, αναφέροντας ότι «το πρώτο ερώτημα απευθύνεται καταρχήν στην διοίκηση της Τράπεζας που τα πεπραγμένα της ελέγχονται από την Δικαιοσύνη. Το ερώτημα αφορά με ποιά κριτήρια έδωσε δάνειο στον κ. Πολάκη με δεδομένο ότι ακίνητο που έβαλε εγγύηση ήταν ήδη υποθηκευμένο».

Το δεύτερο ερώτημα, είπε, είναι προς το κ. Πολάκη. Αν ισχύει αυτό που λέει για τα εισοδήματα που είχε στο παρελθόν το ερώτημα είναι αν έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες τα εισόδηματα αυτά;...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες