Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Με αίμα βάφτηκε η ανακωχή στην ανατολική Ουκρανία...


Πέντε άνθρωποι, τέσσερις φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες κι ένας Ουκρανός στρατιωτικός, σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην ανατολική Ουκρανία, παρά τη...
συμφωνία ανακωχής στον πόλεμο μεταξύ των αυτονομιστών και των ένοπλων δυνάμεων του Κιέβου.

Η παραπάνω χθεσινή ανακοίνωση των αντιμαχόμενων πλευρών αποτελεί τον πιο βαρύ απολογισμό, αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η πιο πρόσφατη εκεχειρία στην περιοχή την 29η Δεκεμβρίου.

Τέσσερις αντάρτες έπεσαν νεκροί την Παρασκευή από πυρά των ουκρανικών δυνάμεων στο νότιο τμήμα της περιοχής Ντανιέτσκ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έντβαρντ Μπασούριν, αξιωματούχος των αυτονομιστών αρχών, διευκρινίζοντας ότι σκοτώθηκαν άμαχοι.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ντμίτρο Γουτσούλιακ ανέφερε, δήλωσε χθες ότι ένας «ουκρανός στρατιωτικός» σκοτώθηκε επίσης την Παρασκευή από τα «προβοκατόρικα πυρά» των ανταρτών εναντίον θέσεων του κυβερνητικού στρατού.

Ο πόλεμος ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους φιλορώσους αυτονομιστές, που ξέσπασε στην ανατολική Ουκρανία το 2014, έπειτα από την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία, έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε σχεδόν 13.000 ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες