Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Ανατροπές στο δικαστικό θρίλερ της υπόθεσης του κτήματος ΠρομπονάΑνατροπές στο δικαστικό θρίλερ της υπόθεσης του κτήματος Προμπονά


Σε δικαστικό θρίλερ μετατρέπεται η υπόθεση του κτήματος Προμπονά, με τη μια ανατροπή να διαδέχεται την άλλη. Το Κληροδότημα με τους δυο ναούς του αποτελεί εδώ και καιρό «μήλον της Έριδος» ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Χθες, υπήρξαν πληροφορίες, ότι η Επιτροπή του Κληροδοτήματος του Κτήματος Προμπονά, που είχε παραχωρήσει με συμβολαιογραφική πράξη το ναό μέσα στο Κτήμα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ανακαλεί την δωρεά με την επίκληση όρων, που σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υφίστανται.
Η τακτική της Επιτροπής του Κληροδοτήματος μπορεί να κριθεί με ιδιαίτερη επιείκεια ως αλλοπρόσαλλη, καθώς αλλάζει στάση και αποφάσεις εν ριπεί οφθαλμού, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από την ευκολία με την οποία προσέγγισε ή συγκρούστηκε αρχικά με την Αρχιεπισκοπή και τώρα με το Πατριαρχείο.
Νομικά, για να ισχύσει η ανάκληση της δωρεάς, που έγινε με συμβολαιογραφική πράξη, προφανώς θα πρέπει να κινηθούν δικαστικές διαδικασίες. Αρχιεπισκοπή Αθηνών και Οικουμενικό Πατριαρχείο βρίσκονται σε αντιπαράθεση από την περίοδο που η επιτροπή του κληροδοτήματος αποφάσισε να δωρίσει με συμβολαιογραφικές πράξεις το ναό του Αγίου Γεωργίου στο κτήμα Προμπονά στο Φανάρι, το οποίο και την αποδέχτηκε. Αθήνα και Φανάρι ερίζουν και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτήματος και των ναών εντός του, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο το ΣτΕ δικαίωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε ό,τι αφορά  την εκκλησιαστική δικαιοδοσία επί του ναού στο κτήμα Προμπονά.
Τον Μάρτιο, θα εκδικαστεί η προσφυγή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με πρόσθετη παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων υπέρ της Αρχιεπισκοπής.dikastiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες