Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Πασίγνωστα ονόματα στην «μέγγενη» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών !Πασίγνωστα ονόματα στην «μέγγενη» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών !

Πανάκριβα διαμερίσματα στο Κολωνάκι, πολυτελή επαγγελματικά γραφεία αλλά και βίλες από τις
οποίες είχαν παρελάσει πασίγνωστα ονόματα της πολιτικής σκηνής και της showbiz περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο κατάλογος με τα ακίνητα διάσημων Ελλήνων τα οποία πρόκειται να βγουν σύντομα στο ηλεκτρονικό «σφυρί»!
Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, οι επόμενοι μήνες αναμένεται να είναι καυτοί για τους «κόκκινους» δανειολήπτες. Ανάμεσά τους, περιλαμβάνονται πολλά «βαριά» ονόματα, μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες, ένας μεγαλοδικηγόρος, ένας πρώην βουλευτής, αλλά και η σύζυγος γνωστού εκλιπόντος δημοσιογράφου!
  • Τα γραφεία του Π. Μαντούβαλου
Τον «χορό» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών άνοιξε στις 6 Φεβρουαρίου το συγκρότημα γραφείων του πρώην βουλευτή και πρόσφατα καταδικασθέντος για το αποκαλούμενο «παραδικαστικό κύκλωμα 2», Πέτρου Μαντούβαλου. Πρόκειται για οκτώ γραφεία, τα οποία βρίσκονται στον έβδομο όροφο πολυκατοικίας, στην καρδιά του Πειραιά. Η τιμή πρώτης προσφοράς των εν λόγω ακινήτων, τα οποία φαίνεται να κουβαλούν «βάρη» πολλών χιλιάδων ευρώ, προσημειώσεις και αναγκαστικές εκτελέσεις λόγω χρεών προς τράπεζα και οφειλών προς το Δημόσιο, ανερχόταν στο ποσό των 164.000 ευρώ.
  • Το ησυχαστήριο του Σεραφείμ Φυντανίδη στην Τήνο
Το ηλεκτρονικό «σφυρί» θα ξαναχτυπήσει στις 13 Φεβρουαρίου για την παραθαλάσσια βίλα της συζύγου του εκλιπόντος δημοσιογράφου και πρώην διευθυντή της «Ελευθεροτυπίας» Σεραφείμ Φυντανίδη, Βιργινίας Βεντουράκη. Η πολυτελής μονοκατοικία με δυο ξενώνες, συνολικού εμβαδού 564 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται στην Καρδιανή της Τήνου μέσα σε οικόπεδα συνολικής έκτασης 5.600 τ.μ. Πρόκειται για ένα ονειρεμένο σπίτι με ιδιωτική πισίνα 40 τετραγωνικών, πέργκολες και μπάρμπεκιου, το οποίο τις μέρες της μεγάλης «δόξας» του είχε φιλοξενήσει πολύ γνωστά ονόματα της πολιτικής ζωής της χώρας που επιθυμούσαν να περάσουν ήρεμες διακοπές δίπλα στο κύμα! Μάλιστα, ο Σεραφείμ Φυντανίδης, που έχτισε τη βίλα στα μέσα της δεκαετίας του ΄90, είχε επιμεληθεί ο ίδιος τη διαμόρφωση του τεράστιου κήπου, ενώ η σύζυγός του η οποία είναι interior designer, είχε αναλάβει να τη διακοσμήσει.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω ακίνητο βγαίνει σε πλειστηριασμό. Η διαδικασία είχε γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν, όμως όλοι οι προηγούμενοι πλειστηριασμοί απέβησαν άγονοι, καθώς το τίμημα ήταν υψηλό. Αυτήν τη φορά, η τιμή εκκίνησης του πλειστηριαζόμενου ακινήτου που βγαίνει στο «σφυρί» για οφειλή 4.616.555 ευρώ, έχει οριστεί στο εντυπωσιακό για τα ελληνικά δεδομένα ποσό των 1.400.000 ευρώ!
  • Το Κολωνάκι του Αλέξανδρου Λυκουρέζου
Από τον εφιάλτη των πλειστηριασμών δεν γλίτωσε ούτε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος στις 20 Φεβρουαρίου θα δει να πλειστηριάζεται ένα διαμέρισμα ιδιοκτησίας του, στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction, το συγκεκριμένο ακίνητο επιφάνειας 213 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται στην οδό Δημοκρίτου. Ο πλειστηριασμός γίνεται για χρέη 100.000 ευρώ, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στα 441.000 ευρώ.
  • Το νεοκλασικό του Λάκη Γαβαλά
Την ίδια μέρα, βγαίνει στο «σφυρί» για ακόμη μία φορά και το τριώροφο νεοκλασικό κτίριο της οδού Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι, στο οποίο βρισκόταν το κατάστημα πώλησης των επώνυμων ρούχων του εκκεντρικού σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά. Το συγκεκριμένο ιστορικό κτίριο, που αναφέρεται ως στολίδι της ακριβής συνοικίας, είχε βγει σε πλειστηριασμό και στις 21 Νοεμβρίου και, όπως και τότε, εκποιείται με τιμή εκκίνησης τα 1.800.000 ευρώ.
  • Τρία ακίνητα της Μαρίας Βωβού
Λίγους μήνες αργότερα, συγκεκριμένα στις 22 Μαΐου, πρόκειται να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό τρία ακίνητα της Μαρίας Βωβού, συζύγου του άλλοτε «Μίδα του Real Estate», Μπάμπη Βωβού. Τα εν λόγω ακίνητα, μεταξύ των οποίων είναι ένα διώροφο κτίριο και ένα κατάστημα το οποίο στεγάζεται σε γνωστό εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου, θα βγουν σε πλειστηριασμό για χρέη προς την τράπεζα ύψους 5.298.430 ευρώ.
  • Η διώροφη μεζονέτα του υιού Μαμιδάκη
Ένα από τα «βαριά» ονόματα του ελληνικού επιχειρείν, αλλά με δυσβάσταχτα χρέη, είναι και ο γιος του ισχυρού άνδρα της Jet Oil Νίκου Μαμιδάκη, Αλέξανδρος. Στις 17 Ιουλίου πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό μία διώροφη μεζονέτα του επιχειρηματία στην Εκάλη, για οφειλή της τάξης των 2.090.867,53 ευρώ. Το συγκεκριμένο ακίνητο, συνολικού εμβαδού 304,12 τετραγωνικών μέτρων, αποτελείται από ισόγειο το οποίο ενώνεται με εσωτερική σκάλα με τον πρώτο όροφο και διαθέτει, μεταξύ άλλων, τρία υπνοδωμάτια και τρία λουτρά.
Πηγή: εφημερίδα «Espresso»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες