Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Πάτρα: 12 τελικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι!

kalpew-620×420
Οι υποψήφιοι που διεκδικούν την ψήφο των Πατρινών είναι 12 στον αριθμό. Ο Κώστας Πελετίδης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»,
ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος με την «Πρωτεύουσα ξανά!» ο Γιώργος Ρώρος με την «Ώρα Πατρών», ο Νίκος Παπαδημάτος με την «Πάτρα ενωμένη», ο Νίκος Νικολόπουλος με τη «Νέα Πάτρα», ο Νίκος Τζανάκος με την «Πάτρα, η δική μας πόλη», ο Χρήστος Πατούχας με την «Ανυπότακτη πολιτεία», ο Πέτρος Ψωμάς με το «Σπιράλ»  ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος με την «Πάτρα-Διεθνή Σύγχρονη Πόλη», ο Σπύρος Πολίτης με το «Κύμα αναγέννησης», ο Θεόδωρος Ντρίνιας με το «Κοινοτικόν» και ο Δημήτρης Μπελιάς με την «Ανταρσύα».

Μετά την αύξηση της ποσόστωσης στη συμμετοχή των γυναικών  στο 40% υπαρχει σοβαρο προβλημα στην εξευρεση αξιολογων γυναικειων υποψηφιοτητων .
Με βάση το νόμο, ο ελάχιστος αριθμός που απαιτείται στην Πάτρα για να μπορέσει ένας συνδυασμός να λάβει μέρος στις εκλογές, είναι οι υποψήφιοί του να είναι όσοι και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή 49, κάτι που θεωρείται εφικτό για όλους. Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι μπορουν να φθασουν τους 78 για κάθε συνδυασμό που θέλει να κάνει δυναμική εμφάνιση.Τωρα  αν κάποιος θελει να συμπληρώσει πλήρες ψηφοδέλτιο με τη συμμετοχή και τοπικών συμβούλων, θα συναντησει μεγαλες δυσκολιες.
Μόνο για τα διαμερίσματα της  Πάτρας οι τοπικοί σύμβουλοι ανέρχονται σε 62 ενώ αν συμπεριλάβεις τους τοπικούς συμβούλους σε κάθε περιοχή της πόλης, τότε ο συνολικός αριθμός ενός πλήρους ψηφοδελτίου ξεπερνάει τους 240!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες