Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Παραιτείται και η Κ.Μάρκου από βουλευτής, μετά τους Β.Μεϊμαράκη και Ά.Μ.Ασημακοπούλου - Ποιοι παίρνουν τις έδρες τους

Παραιτείται και η Κ.Μάρκου από βουλευτής, μετά τους Β.Μεϊμαράκη και Ά.Μ.Ασημακοπούλου - Ποιοι παίρνουν τις έδρες τους


Την παραίτηση όλων των βουλευτών της ΝΔ, που θα θέσουν υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ειδικότερα, πρόκειται για τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου  θα μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο στην εκδήλωση «Η Ψήφος των Αποδήμων και το Φαινόμενο Brain Drain/Brain Gain».
Αύριο, ο κ.Μητσοτάκης θα συμμετάσχει, επίσης, και στην τελευταία σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Νωρίτερα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είχαν κάνει γνωστή την πρόθεσή του να μην κάνει χρήση της διάταξης που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα και η οποία αίρει το ασυμβίβαστο.
Μέχρι τώρα απαγορευόταν και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα έπρεπε να παραιτηθούν από τη θέση του βουλευτή.
Η αντιπολίτευση καταγγέλλει τη διάταξη ως φωτογραφική υποστηρίζοντας ότι αφορά τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δανέλλη και Κουντουρά, διότι πιθανή παραίτησή τους από τη θέση του βουλευτή θα σήμαινε και την απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιοι παίρνουν τις έδρες των Μεϊμαράκη, Ασημακοπούλου και Μάρκου – Στους 4 ο αριθμός βουλευτών του Ποταμιού
Οι Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου είναι Βουλευτές της Νέα Δημοκρατίας στη Β’ Περιφέρεια των Αθηνών. Οι αναπληρωματικοί κατά σειρά είναι οι Αργύρης Ντινόπουλος και Ζωή Ράπτη. Ο κ. Ντινόπουλος, όντας υποψήφιος για το Δήμο Βριλλησίων, κατά πάσα πιθανότητα θα παραιτηθεί της έδρας, οπότε ο επόμενος στη σειρά είναι ο Γιάννης Μιχελάκης.

Όσον αφορά την κ. Κατερίνα Μάρκου, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, έχει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού και προσχώρησε στην Κεντροδεξιά Παράταξη. Με την παραίτησή της, ο αναπληρωματικός Νίκος Νυφούδης θα παραμείνει στην ανεξάρτητη ομάδα βουλευτών που αποτελείται από τους άλλους 3 βουλευτές που εξελέγησαν με το Ποτάμι, κ. Θεοδωράκη, Λυκούδη και Μυρωτά.pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες