Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για "δωράκια" KΕΕΛΠΝΟ...



...στη σύζυγο του Γ. Στουρνάρα Λ.Νικολοπούλου και πρώην στελέχη του οργανισμού...

Στον Εισαγγελέα πόρισμα -φωτιά που δείχνει ποινικές ευθύνες της Λίνας Νικολοπούλου και πρώην υψηλόβαθμων στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ και του...
Υπουργείου Υγείας.

Αφορά την παράνομη ανάθεση διοργάνωσης συνεδρίου στην εταιρεία της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, Mindwork Business Solutions Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΕΠΕ.

Για άλλη μια φορά δικαιώνεται το Documento που είχε αποκαλύψει το "δωράκι" προς την κ. Στουρνάρα με την απευθείας ανάθεση έργου του δημοσίου στην εταιρεία της, προϋπολογισμού 713.271 ευρώ.

Το πόρισμα που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας δείχνει τη διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος για τους τότε υπευθύνους Υπουργείου Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίοι με την επίφαση ότι τους... πίεζε ο χρόνος ανέθεσαν χωρίς διαγωνισμό στην κ. Στουρνάρα την οργάνωση του συνεδρίου "e-Health forum 2014", καθώς και της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος για την ίδια την Λίνα Νικολοπούλου.

Στα συμπεράσματα του πορίσματος άλλωστε αναγράφεται ρητά ότι μολονότι ως αιτιολόγηση για το γεγονός ότι η Mindwork έλαβε απευθείας με ανάθεση και χωρίς τη διενέργεια διαγωνισμού την οργάνωση του συνεδρίου, δόθηκε η… έλλειψη χρόνου, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού «η υποχρέωση διοργάνωσης του Συνεδρίου ήταν σε γνώση του Υπουργείου Υγείας πριν την ανάληψη από την χώρα μας της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήτοι από τον Ιανουάριο του έτους 2013». Δηλαδή περισσότερο από ένα χρόνο αφού το συνέδριο εν τέλει διεξήχθη.

Φορολογικές παρατυπίες

Όπως προκύπτει από το πόρισμα των Ελεγκτών της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης στο οποίο αναφέρονται και άλλες παρατυπίες σε σχέση με την ανάθεση του επίμαχου διαγωνισμού στην κ. Στουρνάρα, από πλευράς κρατικών λειτουργών ελεγχόμενοι είναι τουλάχιστον η τότε Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου καθώς και η πρώην πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού .

Ένα σκέλος μάλιστα του πορίσματος διαβιβάστηκε στην οικονομική εισαγγελία καθώς προέκυψαν και φορολογικές παρατυπίες από πλευράς της συζύγου του Κεντρικού Τραπεζίτη της χώρας.

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες