Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Πάνω από €1.500.000 για την τελευταία Harley-Davidson του Elvis Presley

Ήταν θερμός οπαδός των δύο τροχών, αν και δεν συγκέντρωσε ποτέ μεγάλη συλλογή από μοτοσυκλέτες
Η τελευταία Harley-Davidson FLH 1200 Electra Glide που άνηκε στον Elvis Presley αναμένεται
να βγει σε δημοπρασία μαζί με άλλα αντικείμενα που άνηκαν σε αστέρες του Hollywood στο τέλος του μήνα και οι ειδικοί κάνουν λόγο για το νέο ρεκόρ στην τιμή της.
H FLH 1200 Electra Glide της Harley-Davidson ήταν η τελευταία μοτοσυκλέτα που αγόρασε ο Elvis Presley. Με την αμερικάνικη μοτοσυκλέτα ο Βασιλιάς του Ροκ εντ Ρολ έκανε 200 μόλις χιλιόμετρα.

Η εταιρεία Harley-Davidson παρέδωσε την μοτοσυκλέτα στον Αμερικάνο τραγουδιστή και ηθοποιό στην οικία του στην Graceland. Έπειτα ο Elvis την έδωσε σε φανοποιείο για να την βάψει στα χρώματα που ήθελε ο ίδιος πριν την πουλήσει σε τοπικό έμπορο της Harley-Davidson. Από εκεί η τελευταία Harley που πέρασε από τα χέρια του Elvis πήγε σε εκείνα του Tony Rakowski αντί του ποσού των 20.650 λιρών Αγγλίας και έπειτα στον Dave Geisler τον ιδιοκτήτη του μουσείου Pioneer Auto. Η αμερικάνικη μοτοσυκλέτα πέρασε τις επόμενες τρεις δεκαετίες ως έκθεμα και αυτό συντέλεσε στην σχεδόν τέλεια σημερινή της κατάσταση.

Φωτογραφίες με τον Βασιλιά πάνω στην μοτοσυκλέτα δεν υπάρχουν, αλλά η Harley-Davidson FLH συνοδεύεται από από την αρχική άδεια κυκλοφορίας με το όνομα του μεγάλου τραγουδιστή στο οποίο έχει γίνει και ορθογραφικό λάθος.
Ο Presley ήταν θερμός οπαδός των δύο τροχών παρόλο που δεν συγκέντρωσε ποτέ μεγάλη συλλογή από μοτοσυκλέτες, τις οποίες και έδινε για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η περισσότερες ήταν Harley-Davidson.
H FLH 1200 Electra Glide θα δημοπρατηθεί στις 31 Αυγούστου με τιμή εκκίνησης τα 90.000 ευρώ και την εκτίμηση ότι θα συγκεντρώσει περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ.





tamtam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες