Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Σε «καραντίνα» η ναυτική βάση στην Λέρο...

...μετά την απώλεια οπλισμού

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές μετά την αποκάλυψη της απώλειας στρατιωτικού υλικού από εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο. Ήδη διενεργείται προανάκριση ενώ...
στο νησί έχει φτάσει κλιμάκιο της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής. Μάλιστα η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού έδειξε ότι δεν επρόκειτο για μία κοινή υπόθεση κλοπής υλικού αλλά κάτι περισσότερο. Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες για την υπόθεση βγαίνουν με το σταγονόμετρο, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την αποθήκη λείπουν τόσο αντιαρματικά όσο και χειροβομβίδες.

Στο μεταξύ η συγκεκριμένη αποθήκη φυλάσσεται νυχθημερόν με σκοπιά ενώ υπάρχουν κάμερες ασφαλείας αλλά και συναγερμός. Από τις μέχρι τώρα έρευνες δεν έχουν παρουσιαστεί ίχνη παραβίασης. Έτσι οι έρευνες στρέφονται προς το προσωπικό. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον κανονισμό τον προηγούμενο Δεκέμβριο έγινε καταμέτρηση χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. Παράλληλα πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για σύνδεση του περιστατικού με την τρομοκρατία, ενώ από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, στέλνεται το μήνυμα ότι θα γίνει ότι είναι απαραίτητο για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Open TV Ζήση Μούσιο η συγκεκριμένη μονάδα βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ οι ανακρίσεις και οι καταθέσεις συνεχίζονται. Μάλιστα έχουν μπει στο μικροσκόπιο άνθρωποι που είχαν άμεση σχέση με τη συγκεκριμένη αποθήκη. Επιπλέον το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έδωσε εντολή να ελεγχθούν όλες οι αποθήκες οπλισμού για να φανεί εάν λείπει κάτι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θα προσπαθήσουν να ταυτοποιήσουν και να συνδέσουν πράγματα και γεγονότα που έγιναν με πρόσωπα και σε αυτό θα παίξουν ρόλο εξετάσεις DNA, καθώς συλλέγονται στοιχεία μέσα από την αποθήκη.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ατόμων που ενδεχομένως δραστηριοποιούνται στο κοινό έγκλημα ή στο χώρο της τρομοκρατίας, να μπουν και να πάρουν πυρομαχικά χωρίς να έχουν συνέργεια ή βοήθεια από το εσωτερικό της μονάδας», λέει στην κάμερα του Open TV ο Λάμπρος Τσούμης, αντιστράτηγος ε.α. «Είναι πολύ σημαντικό να εντοπιστεί ο χρόνος που έγινε το συμβάν διότι αυτό θα βοηθήσει πολύ στον εντοπισμό των δραστών και των απωλεσθέντων πυρομαχικών»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες