Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Περπατάς κάθε μέρα αλλά δεν χάνεις βάρος. Το λάθος που κάνεις, σύμφωνα με τους ειδικούς

Μπορείς να κατεβάσεις τον δείκτη της ζυγαριάς ακόμα και με το περπάτημα, αλλά θέλει τρόπο.
Θέλεις να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά αλλά δεν έχεις τον χρόνο ούτε την ενέργεια να
αφοσιωθείς σε μια δραστηριότητα πιο εντατική από το βάδην; Η αλήθεια είναι ότι και με αυτό μπορείς να δεις αποτέλεσμα, υπό προϋποθέσεις όμως.
Τι κάνεις λάθος λοιπόν και ενώ πηγαίνεις κάθε μέρα για περπάτημα -ή τουλάχιστον έχεις εγκαταλείψει τα μηχανοκίνητα μέσα για τις κοντινές μετακινήσεις σου- ο δείκτης της ζυγαριάς παραμένει αμετακίνητος;
Η trainer και φυσικοθεραπεύτρια Molly Canu απαντά ότι ενώ οι ειδικοί συνιστούν 30 λεπτά περπάτημα τη μέρα, αυτά αντιστοιχούν μόλις σε 3.000-5.000 βήματα, τα οποία επαρκούν για τη διατήρηση μιας ικανοποιητικής φυσικής κατάστασης αλλά όχι για την απώλεια βάρους.
Όπως εξηγεί μια άλλη trainer, η Jennifer Giamo, «συνιστώ στους πελάτες μου να κάνουν τουλάχιστον 10.000 βήματα τη μέρα (γύρω στα 8 χιλιόμετρα) και, φυσικά, αν είναι εφικτό, ακόμα περισσότερα!».
Φυσικά, η άσκηση δεν επαρκεί αν δεν συνοδεύεται από μια πιο υγιεινή διατροφή, ειδικά όταν μιλάμε για απώλεια βάρους. Σε αυτό το σημείο, η διατροφολόγος Lauren Harris-Pincus μας υπενθυμίζει έναν βασικό κανόνα: «Ό,τι κι αν τρώτε, όποιον τύπο δίαιτας κι αν ακολουθείτε, για να χάσετε βάρος πρέπει να δημιουργήσετε ένα θερμιδικό έλλειμμα». Δηλαδή, να καις περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνεις.womantoc


Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες