Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Mon Laferte: Η Χιλιανή τραγουδίστρια που έδειξε το στήθος της σε ένδειξη διαμαρτυρίας









Η Χιλιανή τραγουδίστρια Mon Laferte χρησιμοποίησε το σώμα της με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για μία από τις σοβαρότερες κοινωνικές κρίσεις που αντιμετωπίζει η χώρα της. Πιο συγκεκριμένα, στα
20α Latin Grammy Awards που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στο MGM Grand Garden Arena του Las Vegas, η 36χρονη τραγουδίστρια περπάτησε στο κόκκινο χαλί με μία μαύρη καμπαρντίνα την οποία στη συνέχεια άνοιξε φανερώνοντας το μήνυμα που έγραφε στο ακάλυπτο στήθος της. 
"Στη Χιλή βασανίζουν, σκοτώνουν και βιάζουν", έγραψε με μαύρο χρώμα η Mon Laferte στο σώμα της. Το πράσινο φουλάρι που φορούσε επίσης στον λαιμό της αποτελεί σύμβολο του κινήματος για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων στην χώρα της. Η γυμνή διαμαρτυρία της Laferte ήταν ένα μήνυμα συμπαράστασης στους Χιλιανούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Από τις 19 Οκτωβρίου βρίσκονται στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την κοινωνικές ανισότητες και την οικονομική ανέχεια ενώ μετά από βίαιες συγκρούσεις με τον στρατό 20 άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους και πάνω από 1000 έχουν τραυματιστεί.
Όταν η Mon Laferte ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο Best Alternative Album για το "Norma" (2018) επέλεξε να διαβάσει ένα ποίημα ενός ανώνυμου ποιητή αφιερωμένο σε όλους όσους αντιστέκονται στη Χιλή. Όπως ήταν φυσικό η φωτογραφία της έκανε τον γύρο του διαδικτύου με τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να τάσσονται υπέρ της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες