Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ο Δεστεμπασίδης επιβεβαιώνει την ύπαρξη σκανδάλου Novartis...

Άγνοια για το αντικείμενο της Προανακριτικής αλλά πλήρη εικόνα για το σκάνδαλο Novartis φέρεται να δήλωσε ο άλλοτε διευθυντής επικοινωνίας της Novartis, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, καταθέτοντας στην...
επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώην στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας φέρεται να είπε πως γνωρίζει για τις αθέμιτες πρακτικές και να δήλωσε πρόθυμος να τα πει στη Δικαιοσύνη, ενώ για τον Δ. Παπαγγελόπουλο φέρεται να είπε πως δεν γνωρίζει.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι με την κατάθεσή του όχι μόνο επιβεβαίωσε την ύπαρξη σκανδάλου αλλά κατέθεσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από πρόσωπα που έχουν κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο.

Επίσης, φέρεται να αποκάλυψε πως ο Κ. Φρουζής σε εσωτερικό έλεγχο κρίθηκε ύποπτος για απάτη.

Ο κ. Δεστεμπασίδης αρνήθηκε επίσης πως είναι ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες και φέρεται να υποστήριξε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που καταθέτει για την υπόθεση.

Χθες, κατέθεσε στην επιτροπή η πρώην γραμματέας του Κ. Φρουζή, η οποία μίλησε για ραντεβού που του είχε κλείσει με πολιτικούς και επιβεβαίωσε τις στενές σχέσεις του  με Σαμαρά, Στουρνάρα, Λοβέρδο. Επίσης, δήλωσε πως δεν έχει δεχτεί την παραμικρή πίεση από τις ανακριτικές αρχές καθώς κι ότι έχει παντελή άγνοια για χρήματα. Επίσης, φέρεται να αρνήθηκε πως είναι μια από τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Παράλληλα, αμερικανική δικηγορική εταιρεία, η οποία μαζί τον Έλληνα δικηγόρο Παύλο Σαράκη εκπροσωπούν νομικά τρεις προστατευόμενους Έλληνες μάρτυρες που κατέθεσαν στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Novartis, κατήγγειλε «ανάρμοστες και παράνομες πρακτικές εκφοβισμού κατά των προσφευγόντων/καταγγελλόντων μαρτύρων στις αμερικανικές Αρχές», με επιστολή - ράπισμα στις ελληνικές Αρχές...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες