Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ. Θερμό επεισόδιο Τουρκίας-Ισραήλ στην Κύπρο. Τουρκικά πλοία εκδίωξαν από τα ύδατα Κύπρου ισραηλινό εξερευνητικό πλοίο….

H Toυρκία εκδίωξε ισραηλινό πλοίο από τ΄ανοιχτά της Κύπρου. Τα ισραηλινά μίντια μετέφεραν πως τουρκικά πολεμικά πλοία εκδίωξαν ένα εξερευνητικό πλοίο ισραηλινό από την Κύπρο. Ο σχολιαστής
του καναλιού 13 του Ισραήλ ανέφερε: « τουρκικά πλοία προσέγγισαν ισραηλινό πλοίο καθώς αυτό εξερευνούσε τα χωρικά ύδατα της Κύπρου με την έγκριση των αρχών της νήσου και το εκδίωξαν από εκεί αφού το προειδοποίησαν « .almayadeen.
Το εμπόδισαν και το απομάκρυναν αναφέρουν τουρκικές πηγές.Τούρκοι αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού επικοινώνησαν μέσω ραδιοσυχνοτήτων με το ισραηλινό πλοίο και του ζήτησαν ν΄απομακρυνθεί. Ένας Ισραηλινός υπεύθυνος είπε: « οι Τούρκοι δοκίμασαν να δείξουν ποιός είναι ο ιδιοκτήτης κι αυτό είναι πολύ ανησυχητικό »
Σύμφωνα με το timesofisrael τα τουρκικά πλοία δήλωσαν ότι υποχρέωσαν το Ισραηλινό ερευνητικό σκάφος ν΄απομακρυνθεί από τα κυπριακά ύδατα
Σύμφωνα με την αναφορά του καναλιού 13, το τουρκικό ναυτικό δέσμευσε ισραηλινό σκάφος,και το διέταξε να φύγει. Η πρόσφατη θαλάσσια συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη πυροδότησε περιφερειακές εντάσεις σχετικά με τα δικαιώματα γεώτρησης
Τα τουρκικά ναυτικά πλοία παρεμπόδισαν ένα Ισραηλινό ερευνητικό πλοίο στα κυπριακά ύδατα πριν από δύο εβδομάδες και το εκδίωξαν, ανέφερε το κανάλι 13 επικαλούμενο ανώτερους ισραηλινούς αξιωματούχους.
Το πλοίο Bat Galim, του Ισραηλινού Ωκεανογραφικού και Λιμνολογικού Ερευνητικού Ιδρύματος, προσεγγίσθηκε από τα τουρκικά πλοία, ενώ διεξήγαγε έρευνα σε συντονισμό με Κυπρίους αξιωματούχους και Κυπριακή κυβέρνηση, ανέφερε η έκθεση.
Οι ανώνυμοι ανώτεροι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα τουρκικά πλοία μέσω ραδιοσυχνότητας απαίτησαν να γνωρίζουν τις δραστηριότητες του ισραηλινού πλοίου στην περιοχή και στη συνέχεια το διέταξαν να φύγει. Το Ισραηλινό πλοίο δεν είχε άλλη επιλογή παρά να συμμορφωθεί και να αναχωρήσει.

Η Τουρκία έλαβε πρόσφατα μέτρα για να αυξήσει την επιρροή της στην ανατολική Μεσόγειο. Υπογράφηκε μια συμφωνία θαλάσσιων συνόρων με τη Λιβύη τον Νοέμβριο, η οποία πυροδότησε περιφερειακές εντάσεις με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο για τα δικαιώματα γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή.
Η αναφορά του Channel 13 σημείωσε ότι οι εντάσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τα σχέδια του Ισραήλ για υποβρύχιο αγωγό μεταφοράς αερίου από τα υπεράκτια αποθέματά του στην Ευρώπη, που πρόκειται να περάσει από την Κύπρο και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την έκθεση, ένας αξιωματούχος της ισραηλινής πρεσβείας στην Άγκυρα κλήθηκε την περασμένη εβδομάδα για μια συνομιλία, στην οποία οι Τούρκοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι το έργο του αγωγού θα απαιτήσει την έγκριση της Τουρκίας.
« Οι Τούρκοι προσπαθούν να εδραιωθούν ως αυτοί που διευθύνουν την κατάσταση [στην περιοχή], και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό », δήλωσε ένας υπάλληλος.
NOTAMS εκδόθηκε για ερευνητικό Bat-Galim κι άλλα πλοία που θα το συνοδεύουν αύριο στην Αν Μεσόγειο.Θα έχι κάλυψη κι από αέρος: A2382/19 NOTAMN Q) LCCC/QWELW/IV/BO /W /160/240/3305N03209E035 A) LCCC B) 1912150900 C) 1912241500 D) 15 0900-1400
Σε ναυτική και αεροπορική άσκηση προχωρά αύριο το Ισραήλ ως μια πρώτη απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα…..
Ο Τσαβούσογλου δήλωσε: δεχθήκαμε την πρόταση Ρωσίας για μια κοινή δράση για να τεθεί τέλος στον εμφύλιο Λιβύης. Man to man σε όλη την Μέση Ανατολή κι Ανατολική Μεσόγειο από τις 2 δυνάμεις. Η Τουρκία εκπροσωπεί ως περιφερειακή δύναμη το ΝΑΤΟ και ΗΠΑ έναντι ρωσικών συμφερόντων στην περιοχή. Επανάληψη συριακού μοντέλου.H Ελλάδα διπλωματικά και στρατηγικά έχει εξαπατηθεί αφού πέφτει στο κενό καθώς δεν είναι σύμμαχος ούτε Ρωσίας ως όφειλε ούτε του περιφεριάρχη του ΝΑΤΟ/ΗΠΑ της Τουρκίας.. δηλ. δυστυχώς χάσαμε…..την α΄φάση.. ελπίζω να πάρουμε τη ρεβάνς αλλάζοντας άμεσα στρατόπεδο πριν ολοκληρωθεί η διαφαινόμενη εθνική καταστροφή…
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες