Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Αυτοδυναμία Τζόνσον...


...δείχνει το exit poll.

 Στη σκιά του Brexit εκατομμύρια Βρετανοί άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η πρώτη εκτίμηση δείχνει μεγάλη νίκη των Συντηρητικών.

Η...
επικράτηση του Μπόρις Τζόνσον -σύμφωνα με το exit poll- είναι η μεγαλύτερη νίκη για τους Συντηρητικούς από τις επιδόσεις της Μάργκαρετ Θάτσερ το 1987.

Αν επιβεβαιωθεί η εκλογική εκτίμηση το κόμμα του Τζόνσον όχι απλώς κερδίζει την εκλογική αναμέτρηση αλλά εξασφαλίζει και ευρεία αυτοδυναμία 86 εδρών. Σε ρηχά νερά οι Εργατικοί. Εκτός Βουλής το κόμμα του Brexit.



Καταστροφικό αποτέλεσμα για τους Εργατικούς

Εάν το exit poll επιβεβαιωθεί, δεν θα είναι μόνο μια θριαμβευτική δικαίωση του Μπόρις Τζόνσον, αλλά θα αποτελεί και ένα καταστροφικό αποτέλεσμα για τους Εργατικούς, σχολιάζουν οι Financial Times. Θα είναι το χειρότερο αποτέλεσμα για το κόμμα από το 1929, όταν διχάστηκε από την απόφαση του τότε ηγέτη του να συμμετέχει σε κυβέρνηση με τους Συντηρητικούς.

Η πτώση κάτω από τους 200 βουλευτές είναι ένα σοκαριστικό αποτέλεσμα και μια καταδικαστική απόφαση για την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν. Ενα τέτοιο αποτέλεσμα, γράφει η εφημερίδα, θα σημαίνει ότι το Brexit θα προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες. Το exit poll δείχνει επίσης άνοδο των Εθνικιστών στη Σκοτία με το SNP να κερδίζει από 55 έως 59 έδρες.


Οι Συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον κερδίζουν ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές που διεξήχθησαν στη Βρετανία, εξασφαλίζοντας 368 έδρες από τις 650 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων, σύμφωνα με τo exit poll.

Οι Εργατικοί κερδίζουν 191 έδρες.

Το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα κερδίζει 55 έδρες ενώ οι Φιλευθέροι Δημοκράτες 13. Εκτός Βουλής το κόμμα Brexit του Φάρατζ.

Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ώρες.


πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες