Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Ο Μακρόν ζητά από τον Τραμπ να μην εγκαταλείψει τους Γάλλους στρατιώτες στην Αφρική [pic]

Την προηγούμενη βδομάδα ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε πως το πεντάγωνο συζητά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη ζώνη Σάχελ στην Αφρική, αφήνοντας τη Γαλλία…»ξεκρέμαστη». Οι Γαλλικές ένοπλες δυνάμεις, με τη βοήθεια των Αμερικανών, πολεμούν εδώ και καιρό εξτρεμιστές ισλαμιστές στην αφρικανική ήπειρο.
Η αμερικανική βοήθεια στους 4,500 περίπου Γάλλους στρατιώτες υπήρξε πολύτιμη με τη μορφή πτήσεων βαρέων μεταγωγικών για μεταφορά εφοδίων, εναέριο ανεφοδιασμό και παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο από στρατηγικά ΜΕΑ με βάση το Νίγηρα που μετέδιδαν εικόνα και άλλες πληροφορίες για τις ομάδες της Al Qaeda και ISIS στην περιοχή.
Η ζώνη Σάχελ: 
Γαλλία
Ωστόσο, οι συνεργάτες του προέδρου Τραμπ έχουν σοβαρές αμφιβολίες για την αξία των γαλλικών επιχειρήσεων και εννοούν να διακόψουν την πολύτιμη βοήθειά τους σε διοικητική μέριμνα και παροχή πληροφοριών, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού πρώην υπευθύνου.
Ο τελευταίος δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας: “ξοδεύουμε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε μια γαλλική δύναμη που έχει αποτύχει τόσα χρόνια να γύρει την πλάστιγγα”.
“Δεν πρόκειται καν για περίπτωση χαλασμένου τηλεφώνου, απλά πληρώνουμε για κάτι χωρίς να κερδίζουμε κάποια υπηρεσία από αυτό”, είπε ο υπεύθυνος στο δίκτυο NBC.
Η αμερικανική πλευρά χρεώνει ένα συμβολικό ποσό για τις υπηρεσίες μεταφορών και παροχής πληροφοριών που παρέχει στους Γάλλους, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος από τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου. Μεταξύ των σεναρίων που έχουν εξεταστεί είναι να ζητηθεί το πλήρες ποσό που οφείλεται για τις πτήσεις ανεφοδιασμού και ΜΕΑ.
“Η Γαλλο-Αμερικανική συνεργασία είναι μακρά και πολυεπίπεδη σε παγκόσμια κλίμακα”, δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου. “Διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αναθεωρούμε τη συνεργασία σε διαφόρους τομείς και περιοχές δράσης στην Αφρική”.
Με πληροφορίες από: NBC onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες