Πολίτες περικύκλωσαν το στρατόπεδο Κυριαζή όπου βρίσκονταν μέσα οι αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται για δεύτερο 24ωρο οι συγκρούσεις και τα επεισόδια στην Λέσβο μεταξύ κατοίκων και δυνάμεων των ΜΑΤ που έφτασαν στο νησί από την Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να αποσυρθούν
δυνάμεις των ΜΑΤ από το νησί μιας και η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο.
Μεγάλος αριθμός πολιτών της Μυτιλήνης περικύκλωσαν το στρατόπεδο Κυριαζή, στην είσοδο της πόλης, όπου βρίσκονται οι άνδρες των ΜΑΤ μετά τη επιστροφή τους από την περιοχή της Καράβας. Οι πολίτες έσπασαν την πύλη του στρατοπέδου, άναψαν φωτιές και σημειώθηκαν επεισόδια.
Δείτε εικόνα από το σημείο, όπως μεταδίδεται από τον λογαριασμό της σελίδας stonisi.gr, στο facebook.

Πέτσας: Οι αστυνομικές δυνάμεις επιστρέφουν στις βάσεις τους

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως οι αστυνομικές δυνάμεις αποσύρονται καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της επιχείρησης:
«Κατ' αρχάς πρέπει να συγχαρούμε τις αστυνομικές δυνάμεις γιατί είχαν μια δύσκολη αποστολή και έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση. Γιατί αυτές οι εικόνες που είδαμε ήταν κι αυτές πρωτοφανείς. Εικόνες βίας απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έχουν να κάνουν το σκοπό τους. Να εκτελέσουν την αποστολή τους, η οποία ήταν να προχωρήσει η πρώτη φάση για την κατασκευή των κλειστών δομών δηλαδή ενός απ' τους άξονες του κυβερνητικού σχεδίου. Η κυβέρνηση προχώρησε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα. Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται σήμερα μετά από 48 ώρες στη Μυτιλήνη, αύριο θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση στη Χίο. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν κάποιο λόγο να είναι πλέον εκεί και επιστρέφουν στις βάσεις τους. Κάποιες απ' αυτές που ήταν ενίσχυση θα επιστρέψουν στην Αθήνα και οι περισσότερες θα μείνουν στην περιοχή».








 news