Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Aστυνομικοί καταγγέλλουν λιμενικούς για «χειρονομίες»...

Σε σύγκρουση βρίσκονται η ΠΟΑΣΥ με την Ομοσπονδία των Λιμενικών καθώς κατά την αποχώρηση των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ από το λιμάνι της Μυτιλήνης οι ίδιοι αναφέρουν ότι τα...
μέλη του λιμενικού σώματος τους έκαναν άσεμνες χειρονομίες. 

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 ανέφερε το περιστατικό προσθέτοντας ότι η ΠΟΑΣΥ προτίθεται να πραγματοποιήσει αναφορά και στον εισαγγελέα. «Θα πρέπει να ελεγχθούν πολλά πράγματα εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την τεταμένη κατάσταση στα νησιά της Λέσβου και της Χίου ακολούθησε η αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής με απολογισμό υλικές ζημιές και αρκετούς τραυματισμούς κατά κύριο λόγο σε βάρος των πολιτών των δύο ακριτικών νησιών.

Ανυπόστατες και επιπόλαιες δηλώσεις
Σε δική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία των Λιμενικών αναφέρει ότι οι εν λόγω ισχυρισμοί είναι ανυπόστατοι και επιπόλαιοι. Επίσης όπως προσθέτει με τη συμβολή των μελών του λιμενικού σώματος αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ολοκληρώνοντας τονίζουν ότι «οι όποιες δημόσιες αναφορές μας και ιδιαίτερα των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες και κυρίως στους εργαζόμενους, που εκπροσωπούν και οι οποίοι πολλές φορές καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά δίχως να έχουν την ευθύνη των πολιτικών, που εφαρμόζονται».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Λ.Σ.)

Απάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. σε ανυπόστατες δηλώσεις

Η έκρυθμη κατάσταση, που επικράτησε τα τελευταία 24ωρα στη Λέσβο και τη Χίο καλό θα είναι όλοι μας να συμβάλουμε να εξομαλυνθεί και τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετούν σε αυτά τα νησιά όχι μόνο συνέβαλαν σε αυτή την κατεύθυνση αλλά στον τομέα αρμοδιότητάς τους και με τη στάση τους αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Η προσφορά των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Λιμενικής Ακτοφυλακής είναι αναγνωρισμένη στην Ελληνική κοινωνία και τη διεθνή κοινότητα και δε νιώθουμε καμία υποχρέωση να απολογηθούμε σε ανυπόστατες και επιπόλαιες δηλώσεις αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την αποχώρηση των αστυνομικών των ΜΑΤ από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Οι όποιες δημόσιες αναφορές μας και ιδιαίτερα των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες και κυρίως στους εργαζόμενους, που εκπροσωπούν, οι οποίοι πολλές φορές καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά δίχως να έχουν την ευθύνη των πολιτικών, που εφαρμόζονται.

Το περιστατικό διαψεύδει και το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος

Με τη σειρά του το αρχηγείο του ελληνικού σώματος έσπευσε και αυτό να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΠΟΑΣΥ.

Η ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος
Από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδεται κατηγορηματικά σημερινή καταγγελία Προέδρου συνδικαλιστικού οργάνου Σώματος Ασφαλείας, σύμφωνα με την οποία κατά την σημερινή αναχώρηση στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. από το λιμάνι της Μυτιλήνης, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής προέβησαν σε χειρονομίες εις βάρος τους...

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες