Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός-Κίνα: Κλείνουν μαγαζιά της Adidas - Μειωμένες κατά 85% οι πωλήσεις - Πως επηρεάζονται οι άλλες εταιρίες;

Κορωνοϊός-Κίνα: Κλείνουν μαγαζιά της Adidas - Μειωμένες κατά 85% οι πωλήσεις - Πως επηρεάζονται οι άλλες εταιρίες;

Έντονες επιδράσεις έχει η εξάπλωση του κορωνοϊού στις εταιρείες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Adidas οι πωλήσεις της στην Κίνα είναι μειωμένες κατά 85% σε ετήσια βάση από το τέλος του Ιανουαρίου. Ενώ έχει γίνει ήδη γνωστό ότι έχει αναγκαστεί να κλείσει έναν σημαντικό αριθμό καταστημάτων. 

Η Adidas υφίσταται επίσης τις τελευταίες εβδομάδες μια «σημαντική μείωση του όγκου πελατών» στα καταστήματα που άνοιξαν και πάλι μετά τις αργίες για το κινεζικό νέο έτος.
Η αντίθεση είναι έντονη με τις τρεις πρώτες εβδομάδες του έτους, κατά τις οποίες η Adidas είπε ότι κατέγραψε «ισχυρή αύξηση» των δραστηριοτήτων της στην Κίνα.
Ο όμιλος είπε αντίθετα ότι δεν βιώνει «σημαντικές επιπτώσεις» σε άλλες ασιατικές αγορές, ειδικότερα στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Ο όμιλος θα είναι καλύτερα σε θέση να αξιολογήσει τον αντίκτυπο της επιδημίας στην τρέχουσα χρήση όταν ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2019, κάτι που είναι προγραμματισμένο για τις 11 Μαρτίου.
Η «βασική προτεραιότητα» αυτή τη στιγμή είναι να «διασφαλίσουμε την προσωπική και οικονομική» ασφάλεια των εργαζομένων και των οικογενειών τους, το οποίο γίνεται «σε στενή συνεργασία με τις κινεζικές αρχές», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η Adidas διαθέτει στην Κίνα 500 καταστήματα τα οποία λειτουργεί η ίδια και ένα δίκτυο franchise περίπου 11.500 καταστημάτων.
Κορωνοϊός στην Κίνα: Τι επηρέασε την Puma
Η γερμανική ανταγωνίστριά της Puma ανακοίνωσε και εκείνη σήμερα ότι οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην Κίνα «επηρεάστηκαν σοβαρά από τα μέτρα ασφάλειας και τους κυβερνητικούς περιορισμούς» που τέθηκαν λόγω του κορωνοϊού.
«Πάνω από τα μισά από τα δικά μας καταστήματα λιανικής πώλησης και αυτά των συνεργατών μας είναι προσωρινά κλειστά λόγω της αποφάσεων των τοπικών αρχών», ανέφερε η εταιρία στο περιθώριο της ανακοίνωσης των ετήσιων αποτελεσμάτων της.
Άλλες αγορές, κυρίως στην Ασία, πλήττονται από «την απουσία Κινέζων τουριστών», πρόσθεσε η Puma, που δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να προβλέψει «τον ακριβή αντίκτυπο» από τον κορωνοϊό στις δραστηριότητές της.
Κορωνοϊός στην Κίνα: Η ανακοίνωση της Nike

Η αμερικανική ανταγωνίστριά τους Nike ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι βραχυπρόθεσμα αναμένει «σημαντικό αντίκτυπο» στις δραστηριότητες στην Κίνα, όπου επίσης αναγκάστηκε να κλείσει καταστήματα.pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες