Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Ρώσος Πρέσβης στην Τουρκία: δέχομαι απειλές θανάτου…

Εικόνα
Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στις ρωσοτουρκικές θέσεις και χτυπάει κόκκινο με αφορμή το συριακό στο Ιντλίμπ αλλά υποβόσκει και το λιβυκό όπου ο ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για μόνιμη
εκεχειρία να σώσει τον αχυράνθρωπο του Ερντογάν Φαγέζ αλ Σαράζ, ενώ απείχε η Ρωσία. Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία Alexei Yerkhov κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές θανάτου σε συνέντευξή του στο τούρκικο sputnik ενώ υπενθύμισε την εν ψυχρώ δολοφονία του προκατόχου του στην Άγκυρα. Μεταξύ άλλων δήλωσε:
“Κανείς δεν μπορεί να απομακρύνει τον συριακό στρατό που κερδίζει έδαφος τώρα”
“Ποιος είναι ο σκοπός των τουρκικών παρατηρητηρίων; Βρίσκονται τώρα πίσω από τις πρώτες γραμμές του μετώπου. “
” Το μίσος εναντίον των Ρώσων αυξήθηκε τώρα όπως συνέβη πριν από 5 χρόνια κατά τη διάρκεια της κρίσης του Χαλεπίου”.
”Τότε ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε από την Τουρκία και ο τότε πρέσβης της Ρωσίας δολοφονήθηκε.
”Δέχομαι απειλές θανάτου” τόνισε…
Rus Büyükelçi Aleksey Yerhov
Ουσιαστικά η Ρωσία διαμηνύει πως
• Ο Assad δεν θα αποσυρθεί από την Idlib
• Η Άγκυρα πρέπει να εγκαταλείψει τα παρατηρητήριά της διαφορετικά θα είναι στόχοι.
• Τούρκοι στρατιώτες θα σκοτωθούν ξανά ,αν δολοφονηθούν Ρώσοι στρατιωτικοί…
• Να θυμάστε τι συνέβη την τελευταία φορά μας εναντιωθήκατε (2016 κυρώσεις)
Ο Ρώσος Πρέσβης δεν παρέλειψε ν΄αναφερθεί στο ”βαρύ φορτίο για τις διμερείς μας σχέσεις από τρεις αιώνες συγκρούσεων, από το 17-19.” Πρόσθεσε ” εκτός από τους 12 μεγάλους πολέμους, υπήρξαν πολλές μικρές κρίσεις και συγκρούσεις μεταξύ των χωρών μας κατά τη διάρκεια των αιώνων.”
Στο μεταξύ ο ρωσοσυριακός άξονας δεν φαίνεται να πτοείται και φαίνεται να ετοιμάζεται να προελάσει στην δυτική επαρχία Χαλεπίου προς τις σιίτικες πόλεις Nubbul et Zahra για να παγιδεύσει τις κωμοπόλεις, χωριά Anadan, Haritan, Kfar Hamra, Hayan και Bayanun.Eπίσης ο SAA προσεγγίζει το Atarib,και είναι στη βάση του 49ου Συντάγματος.
O συριακός στρατός ελέγχει τις ζώνες Shamico και Zahrat Al-Madaen και την εταιρεία Al-Fursan στα δυτικά και τη μικρή πόλη Orme, δίπλα στο 46ο σύνταγμα. Σφοδρές συγκρούσεις έξω από το Χαλέπι καθώς ο SAA αποπειράται να προελάσει από Sheikh Ali προς Rif al Muhandiseen 2.
Εικόνα
Σε πολιτικό επίπεδο και πάλι η Συρία προχώρησε σε μια ακόμη ενέργεια που εξόργισε την Τουρκία αφού το συριακό κοινοβούλιο με ψήφισμά του αναγνώρισε την γενοκτονία 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων που διαπράχθηκε από τους Τούρκους μεταξύ του 1915 και 1917.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες