Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020


Mάρθα Καραγιάννη: Τι πραγματικά συμβαίνει με την υγεία της;

Το ξαφνικό πρόβλημα που την οδήγησε στο νοσοκομείο, το ιατρικό ανακοινωθέν, οι φήμες αλλά και όλα όσα δηλώνουν στο People ο προσωπικός φίλος της ηθοποιού, ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας και ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας.
«H Μάρθα Καραγιάννη εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο» ήταν ο τίτλος της είδησης που κυκλοφόρησε αρχές της εβδομάδας και θορύβησε θαυμαστές αλλά και αγαπημένους φίλους της ηθοποιού. Ειδικά τους δεύτερους καθώς, παρότι ήταν κοντά της, δεν γνώριζαν να την ταλαιπωρεί κάποιο πρόβλημα υγείας. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
Την περασμένη εβδομάδα, η δημοφιλής ηθοποιός ένιωσε αδιαθεσία, τάση για εμετό, ενώ μέσα σε λίγες ώρες εκδήλωσε πυρετό και έντονους πόνους στην κοιλιά. Με τη βοήθεια της κολλητής της φίλης, Ντόρας Δούμα, μεταφέρθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου σε ιδιωτική κλινική, όπου και παραμένει μέχρι τη στιγμή που γράφεται το συγκεκριμένο κείμενο, για τις απαραίτητες εξετάσεις. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η Μάρθα Καραγιάννη διαγνώστηκε με «χολοκυστίτιδα, μια φλεγμονή της χολής» και θα εξαρτηθεί από μια σειρά άλλων ειδικών εξετάσεων τόσο το διάστημα παραμονής της στο νοσοκομείο όσο και το αν θα υποβληθεί τελικά σε χειρουργική επέμβαση. Το σημαντικό είναι πως ο πυρετός έχει πέσει και η κατάσταση της υγείας της δείχνει να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.
ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες μόνο μέρες πριν εισαχθεί στην ιδιωτική κλινική η Μάρθα Καραγιάννη επισκέφτηκε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο κέντρο της Αθήνας. Φήμες μάλιστα αναφέρουν πως μια ελαφριάς μορφής άνοια ήταν ο λόγος που χρειάστηκε να παραμείνει στο συγκεκριμένο κέντρο φροντίδας. Ωστόσο, ο διακεκριμένος ψυχίατρος και προσωπικός φίλος της ηθοποιού Δημήτρης Σούρας διαψεύδει στο People τις παραπάνω πληροφορίες δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «Δεν έχει άνοια ούτε παρουσίασε ποτέ προβλήματα εγκεφαλικής ατροφίας. Στο νοσοκομείο τής έκαναν οι γιατροί διάφορες εξετάσεις, όπως αξονική τομογραφία, και δεν έδειξαν τίποτα το ανησυχητικό.
Μάλιστα, είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Απλώς, λόγω προχωρημένης ηλικίας καμιά φορά ξεχνάμε οι άνθρωποι. Η Μάρθα ήταν πάντα ένας πάρα πολύ ζωντανός άνθρωπος και χαρακτήρας και επειδή τώρα τελευταία δεν είχε φοβερά κέφια, μπορεί αυτό να παρερμηνεύτηκε από κάποιους. Ίσως κάποιος την είδε πιο απόμακρη και έτσι έβγαλε αυτό το βεβιασμένο συμπέρασμα.
Για την επίσκεψή της στη συγκεκριμένη δομή φροντίδας δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι πως μόλις προέκυψε το θέμα με την υγεία της αμέσως μου τηλεφώνησε η Ντόρα και πήγαμε στην κλινική που είναι συμβεβλημένη με την ασφάλειά της. Τώρα, αν προηγουμένως επισκέφτηκε για κάποιον λόγο μια άλλη κλινική, δεν το ξέρω γιατί δεν είμαστε μαζί 24 ώρες την ημέρα. Αλλά πιστεύω ότι όλα αυτά είναι παραφιλολογίες».
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ
Η αγαπημένη ηθοποιός αναμένεται να πάρει εξιτήριο την ερχόμενη εβδομάδα από την κλινική που νοσηλεύεται. Ήδη την έχουν επισκεφτεί οι καλοί της φίλοι Νίκος Γαλανός, Θάνος Καληώρας, Μάκης Δελαπόρτας, ο θεατρικός παραγωγός Μάρκος Τάγαρης, ο Γιάννης Αϊβάζης με τη Μαρία Κορινθίου, διάφοροι συγγενείς της, ενώ από το πλευρό της δεν έχει λείψει ούτε λεπτό η Ντόρα Δούμα, με την οποία συνδέεται με φιλία πενήντα χρόνων. Όπως εξηγεί ο Δημήτρης Σούρας, ο οποίος την επισκέπτεται καθημερινά, «ακόμη και αυτές τις ώρες μάς κάνει πλάκες και η μόνιμη ατάκα της είναι “Τι με έχετε εδώ μέσα; Πάρτε με από εδώ, θέλω να πάω στο σπίτι μου”»!
Ο Σπύρος Μπιμπίλας, καλός της φίλος και πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, επισημαίνει στο περιοδικό πως «Για μένα η Μάρθα είναι κεφάλαιο ζωής. Σπάνια συναντώ τόσο καλόκαρδους ανθρώπους, που να συμπονούν τους άλλους και να βοηθούν ανιδιοτελώς. Είναι από τους ηθοποιούς που θαύμαζα από παιδί και νιώθω ευτυχία που μέσα στα χρόνια έγινα ένας από τους πιο καλούς της φίλους. Είμαστε σαν οικογένεια.
Μαζί κάναμε ωραία πράγματα στο θέατρο και αξέχαστα ταξίδια αναψυχής. Η Μάρθα είναι οδηγός ζωής για μένα. Ευαίσθητη, μοναχική, φιλοσοφημένη, ανθρώπινη. Πληγώνεται εύκολα… Εύχομαι να γίνει καλά το συντομότερο και να είμαστε πάλι όλοι οι φίλοι στο σπίτι της, γύρω από το τραπέζι, όπως κάναμε πριν από ενάμιση μήνα που μας είχαν κάνει κάλεσμα με την Ντόρα, την αχώριστη φίλη της»..peoplegreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες