Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Άγγλοι Δικηγόροι: Αντίδραση για τα μέτρα στήριξης με όριο ετήσιου εισοδήματος £50.000/έτος


Η κυβερνητική δέσμη μέτρων για την στήριξη των αυτοαπασχολούμενων έχει προκαλέσει ανησυχία στους Άγγλους δικηγόρους, οι οποίοι φοβούνται ότι το ανώτατο όριο των 50.000 λιρών θα
τοποθετήσει ορισμένους επαγγελματίες σε οικονομική δυσχέρεια.
Ο υπουργός Οικονομικών της Μ. Βρετανίας ανακοίνωσε, χθες το βράδυ, ότι οι αυτοαπασχολούμενοι που έχουν εισόδημα μέχρι 50.000 λίρες ετησίως μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιδότηση, η οποία θα αντιστοιχεί στο 80% των μέσων μηνιαίων κερδών τους. Οι αυτοαπασχολούμενοι με εισόδημα άνω των  £ 50.000 δεν είναι επιλέξιμοι για την οικονομική βοήθεια.
Εκπρόσωπος της Αγγλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το 95% των αυτοαπασχολούμενων θα επωφεληθεί από το συγκεκριμένο σύστημα και τα χρήματα – μέχρι και £ 2.500 το μήνα – θα καταβληθούν σε ένα ενιαίο ποσό από τον Ιούνιο, το νωρίτερο.
Ο Ποινικός Δικηγορικός Σύλλογος (Criminal Bar Association) επέκρινε τα μέτρα στήριξης, υποστηρίζοντας ότι μεγάλη μερίδα των barristers θα πληγούν από το όριο των 50.000 λιρών. Εκπρόσωπος του CBA δήλωσε: «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά είναι οι μεσαίες τάξεις – μεταξύ τριών ή τεσσάρων ετών έως και 15 ετών – είναι εκείνες που θα πρέπει να αντέξουν το κύριο βάρος της ξαφνικής απώλειας εισοδήματος και του ορίου πάνω από το οποίο δεν μπορείτε να αποζημιωθείτε. Ανησυχούμε ιδιαιτέρως για αυτό το βασικό κομμάτι του ποινικού σώματος που κρατά το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης λειτουργικό και πρέπει να είναι σε θέση να επιστρέψει στην εργασία του και πάλι όταν τα δικαστήρια ανοίξουν ξανά ».
Το Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Αγγλίας δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει επίσημη απάντηση στην ανακοίνωση της κυβέρνησης. Ωστόσο, στο Twitter ανέφερε ότι θα θέσει το ζήτημα στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σε αντιπαραβολή, έντονη ανησυχία προκαλεί στους Έλληνες δικηγόρους η στάση της Ελληνικής κυβέρνησης η οποία έπειτα από κάποιες αβάσιμες αρχικές εξαγγελίες, πλέον καλεί το δικηγορικό σώμα να αντιμετωπίσει μία άμεση και πρωτόγνωρη κρίση επιδοτώντας μακροπρόθεσμα την εκπαίδευση του.  «Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο. Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης» διευκρινίζεται με σημερινή ανακοίνωση των συναρμόδιων υπουργών εργασίας, οικονομικών και δικαιοσύνης.lawnet
Με πληροφορίες από: LawGazette

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες