Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: 62 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βουλγαρία - Ποια μέτρα έχουν ληφθεί


Σε 62 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της εθνικής ομάδας δράσης για τον Covid-19, Βέντσισλαβ Μουτάφτσισκι, με την πλειονότητα των πολιτών να ακολουθεί, σε γενικές γραμμές τις οδηγίες των αρχών και να μένει σπίτι.

Στο μεταξύ, ύστερα από συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλής της εθνικής ομάδας δράσης για τον κορονοϊό και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας, Ιβάν Γκέσεφ προέτρεψε το κοινοβούλιο και το υπουργικό συμβούλιο να λάβουν πιο δραστικά μέτρα ώστε να αποτρέψουν τη διάδοση του κορονοϊού.
Το υπουργείο Εσωτερικών προειδοποίησε τους πολίτες ότι η κατάσταση θα μπορούσε να υποθάλψει εγκληματικές συμπεριφορές και τους κάλεσε να λάβουν τα μέτρα τους. Ο βασικός κανόνας είναι να υπάρχει επιβεβαίωση κάθε πληροφορίας καθώς μπορεί κάποια πληροφορία να είναι παραπλανητική και να κρύβει εγκληματική πρόθεση. Σε μια τέτοια περίπτωση υποψίας, θα μπορούν να γίνονται καταγγελίες στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από τα μεσάνυχτα της 18ης Μαρτίου απαγορεύεται προσωρινά η είσοδος στη χώρα σε πολίτες από την Κίνα, το Μπαγκλαντές, την Ινδία, τις Μαλδίβες, το Νεπάλ, τη Σρι Λάνκα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κορέα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Εξαιρούνται μόνο οι έχοντες άδεια παραμονής και οι εργαζόμενοι στη χώρα, όπως και οι οικογένειές τους.
Από αύριο, Τρίτη 17/3, σταματούν όλες οι διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις μέσω Βουλγαρίας, ενώ σε λειτουργία παραμένουν όλες οι διοικητικές υπηρεσίες. Τα κτίρια στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες αυτές θα απολυμαίνονται τρεις φορές την ημέρα, ωστόσο, οι πολίτες παροτρύνονται να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες εξυπηρέτησης.
Στο μεταξύ, ξεκίνησε σήμερα στη Βουλγαρία η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Κράσιμιρ Βούλτσεφ, το 89% των σχολείων είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει τις διάφορες εκπαιδευτικές πλατφόρμες. Το υπόλοιπο 11% δεν έχει αυτή τη δυνατότητα λόγω έλλειψης των απαραίτητων ηλεκτρονικών συσκευών ή ίντερνετ. Ο κ. Βούλτσεφ διαβεβαίωσε ακόμα πως η σχολική χρονιά δεν πρόκειται να χαθεί καθώς έχει καλυφθεί ήδη το 60% της ύλης για την τρέχουσα χρονιά.
Κλειστά παραμένουν τα χιονοδρομικά κέντρα Μπάνσκο, Μπόροβετς και Παμπόροβο, τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι πλέον άδεια, ενώ κι αυτά που δεν έχουν αδειάσει αποχαιρετούν τους τελευταίους τους επισκέπτες, ενώ ελεύθερη είναι η στάθμευση των οχημάτων στο κέντρο της Σόφιας καθώς και στις πόλεις Πλέβεν και Βάρνα έως τις 29 Μαρτίου προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα οποία γίνονται ωστόσο τακτικές απολυμάνσεις.
Πηγή: ΑΜΠΕ, BTA real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες