Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση Μινωικών Γραμμών για το κρούσμα κορονοϊου...

 ... σε 48χρονο ναυτικό...
Ανακοίνωση σχετικά με το κρούσμα κορονοιου που διαπιστώθηκε σε 48χρονο ναυτεργάτη (θαλαμηπόλος)μέλος του πληρώματος του επιβατηγού –οχηματαγωγού πλοίου «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ», που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά-Πειραιάς εξέδωσαν οι «Μινωικές Γραμμές».

Σύμφωνα με...
αυτή, η εταιρεία ανακοινώνει ότι, μέλος του πληρώματος του «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ» παρουσίασε ήπια συμπτώματα του ιού COVID-19.Το μέλος πληρώματος βρισκόταν εκτός πλοίου από 2/4/2020. Άμεσα ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και σε συνέχεια της σημερινής (Τρίτη 7 Απριλίου) επιθεώρησης στο πλοίο από κλιμάκιο Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και προφυλάξεις από την εταιρεία και το πλήρωμα του πλοίου αναφορικά με τη πρόληψη έναντι της πανδημίας του ιού. Όπως τονίζει δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες για τη σχολαστική παρακολούθηση της υγείας του πληρώματος και επιβατών που επέβαιναν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες δρομολογίων.

Το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΝΕΝ με αφορμή το νέο αυτό κρούσμα επισημαίνει ότι αυτό που επιβάλλεται και για το οποίο ενημέρωσαν σε πρόσφατη συνάντησή του και τον υπουργό Ναυτιλίας είναι η χρήση των προληπτικών μέτρων (γάντια - μάσκες), ιδιαίτερα του προσωπικού που συνδέεται με την εξυπηρέτηση των επιβατών, κάτι που πρέπει να καταστεί απολύτως υποχρεωτική. Ο υπουργός, όπως τονίζει το σωματείο, δεσμεύτηκε ότι θα βγάλει σχετική εγκύκλιο σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ χωρίς ωστόσο έως σήμερα να έχει πράξει το παραμικρό, ωστόσο ο ίδιος όμως - και ορθά κάνει - δέχεται, σε όποιες συναντήσεις πραγματοποιεί, τους συνομιλητές του με γάντια - μάσκα και με πλήθος αντισηπτικών στο γραφείο του.


«Η εξάπλωση του ιού συνιστά ένα σοβαρότατο κίνδυνο και οι ναυτεργάτες των επιβατηγών πλοίων αποτελούν ομάδα αυξημένου κινδύνου και η προστασία της υγείας τους πρέπει να αποτελεί κορυφαίο ζήτημα στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το υπουργείο Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες του. Το ίδιο αφορά και τις ναυτιλιακές εταιρίες για τις οποίες θεωρούμε ότι έως και σήμερα δεν έχουν πάρει όλα τα ενδεδειγμένα και κατάλληλα μέτρα στην κατεύθυνση αυτή» σημειώνει η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ και κάνει γνωστό ότι θα εντείνει τις προσπάθειες και παρεμβάσεις της ώστε να προστατευθεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά η υγεία των ναυτεργατών και να αντιμετωπισθεί η αδράνεια και η ολιγωρία των αρμόδιων αρχών και των ναυτιλιακών εταιριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες