Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Οριστική ρήξη ΗΠΑ με ΠΟΥ...


Η Κίνα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ήταν το αντικείμενο της δήλωσης που έκανε από τον κήπο του Λευκού Οίκου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πάντως δεν δέχτηκε ερωτήσεις, ενώ δεν έκανε καμία κουβέντα για...
τα σοβαρά επεισόδια στη Μινεάπολις και άλλες πόλεις των ΗΠΑ, εξαιτίας της δολοφονίας Αφροαμερικανού από αστυνομικό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «τερματίζει» τις σχέσεις των ΗΠΑ με τον ΠΟΥ, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες ότι δεν προχώρησε στις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, γεγονός που προδικάζει και την πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης προς τον διεθνή οργανισμό. Όπως είπε, «θα ανακατευθύνει τους πόρους προς άλλους οργανισμούς».

Όσον αφορά την Κίνα, με αφορμή το νομοθέτημα με το οποίο περιορίζει το καθεστώς αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ, την κατηγόρησε ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, καταπατά τα δικαιώματα των πολιτών του Χονγκ Κονγκ και θέτει σε κίνδυνο και όλους τους Κινέζους πολίτες και τα δικαιώματά τους.


Έτσι ανακοίνωσε:

Η Ουάσιγκτον για να τιμωρήσει το Πεκίνο διακόπτει όλες τις διαπραγματεύσεις που κάνουν οι ΗΠΑ με την Κίνα για εμπορικές συμφωνίες και το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων. 
Προανήγγειλε την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας προς όλους τους Αμερικανούς πολίτες για το Χονγκ Κονγκ.
Ανακοίνωσε κυρώσεις προς όλα τα πρόσωπα, ακόμη και Κινέζους κυβερνητικούς αξιωματούχους, που συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στον περιορισμό της αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ, λέγοντας ότι «οι ενέργειές μας θα είναι ισχυρές και με νόημα».
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκανε καμία δήλωση για την υπόθεση της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις, η οποία ανέδειξε για μια ακόμη φορά τον ρατσισμό στην αμερικανική κοινωνία. Λάδι στη φωτιά άλλωστε έχει ρίξει και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, μέσα από το Twitter, επιτιθέμενος στους διαδηλωτές και δίνοντας πράσινος φως στις δυνάμεις ασφαλείας να ανοίξουν πυρ εναντίον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες