Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

339 Σύροι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν μέχρι σήμερα στη Λιβύη – Πρόβλημα στη μισθοδοσία

339 Σύροι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν μέχρι σήμερα στη Λιβύη – Πρόβλημα στη μισθοδοσία

Πληθαίνουν τα περιστατικά ανυπακοής μεταξύ των Σύρων φιλότουρκων τζιχαντιστών, από τους οποίους στρατολογεί η Τουρκία άνδρες για το μέτωπο της Λιβύης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η απροθυμία πολλών Σύρων να μεταβούν στη Λιβύη οφείλεται τόσο στις αυξημένες απώλειες που υφίστανται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), που πρόσκειται στη Βουλή των Αντιπροσώπων και διοικείται από τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, όσο και από πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις πληρωμές τους.
Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν μπορεί να τους υποσχέθηκε μηνιαίο μισθό 2.000 δολάρια για τη «θητεία» τους στη Λιβύη, φαίνεται όμως πως το «χαλιφάτο» αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και μισθοί δεν καταβλήθηκαν.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σημειώνει ότι η Τουρκία συνεχίζει να ασκεί αμείωτες πιέσεις στις φιλοτουρκικές συριακές φατρίες να στείλουν περισσότερους άνδρες να πολεμήσουν στη Λιβύη.
Όπως μεταδίδει το ίδιο Παρατηρητήριο, έχουν σκοτωθεί στη Λιβύη συνολικά 339 Σύροι μισθοφόροι τζιχαντιστές, συμπεριλαμβανομένων 20 ανηλίκων.tribune

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ντόκος: Αν η Τουρκία δεν μας αφήσει οδό διαφυγής, θα πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων

Κουμουτσάκος: «Μικρή αυθόρμητη κινητικότητα μεταναστών» στον Έβρο

Χριστοδουλίδης: Οι ενέργειες της Τουρκίας είναι εναντίον όλων των κρατών της περιοχής

Ο Σαράτζ της Τρίπολης στον Ερντογάν για να πάρει «γραμμή»

Το ΚΙΝΑΛ ζητά άμεση και αποφασιστική απάντηση σε όποιον παραβιάσει τα σύνορά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες