Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Γαλλο-σύρος ειδήμονας:Ο Ερντογάν θέλει να πιάσει στη τανάλια του τη Μ Ανατολή αλλά Αίγυπτος-Ελλάδα δεν θα τον αφήσουν…και η Χεζμπολλά θ΄ανατινάξει τις τούρκικες πετρελαϊκές πλατφόρμες στη Μεσόγειο…

Στην άμμο χτίζει .. ο Ερντογάν.. Σύμφωνα με τον Bassam Tahhan Γάλλο καθηγητή της Αραβικής Λογοτεχνίας και ειδήμονα Κορανίου πολλές εκπλήξεις περιμένουν τον Ερντογάν. Aναφέρει στο twitter:
Ο Ερντογάν οφείλει να μην ξεχνάει ότι αν το παρακάνει με τη Συρία η Χεζμπολλά θα
μπορούσε να τον εμποδίσει να δομήσει τις πετρελαϊκές πλατφόρμες του στη Μεσόγειο! Αυτές θα είναι στο βεληνεκές των πυραύλων του!”
Οπότε αναφύεται ένας ασύμμετρος αντίπαλος για τον Ερντογάν που δεν το έχει σε τίποτα να χαλάσει τα σχέδια του στη Μεσόγειο. Άλλωστε ο Ερντογάν αποτελεί οιωνεί κίνδυνο και για το Λίβανο δοθείσης ευκαιρίας για να επναλάβει λιβυκό σενάριο…
Επισημαίνει ότι ο Ερντογάν έκανε στρατηγικό λάθος με την εκστρατεία στη Λιβύη αφού εκλαμβάνεται επίθεση κατά του αραβικού κόσμου…..
” αν ο Ερντογάν θέλει ν΄αναδημιουργήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία του υπενθυμίζω πως η αραβική εξέγερση ξεκίνση από τη Μέκκα το 1916 για την απελευθέρωση της Δαμασκού. Αυτή τη φορά θ΄αρχίσει από τη Δαμασκό για την απελευθέρωση Αντιόχειας κι Αλεξανδρέττας.”
Στη συνέχεια αναφέρεται στο κομβικό ρόλο Ελλάδας ως προς την αναχαίτιση του μεγαλομανή όπως τον χαρακτηρίζει Ερντογάν…..”Ο Ερντογάν θέλει να πιάσει με τανάλιες την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή αλλά Αίγυπτος κι η Ελλάδα δεν θα αφήσουν να γίνει. Ήδη η Ελλάδα εκσυγχρονίζει το στρατιωτικό στόλο της με τη βοήθεια του Ισραήλ και η Ευρώπη τον περιμένει στη στροφή χωρίς να μιλάμε για τις διεκδικήσεις των Κούρδων και των Αρμενίων! ”
Ενώ για την Αγιά Σοφιά και την επικείμενη μετατροπή της σε τζαμί αναφέρει
”Αν ο Ερντογάν μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε Τζαμί θα πείσει ακόμη κι αυτούς που δεν έχουν πειστεί Ανακατάκτηση της Τουρκίας για να δώσουν σύμφωνα με τη Συνθήκη των Σεβρών ένα κράτος στους Αρμένιους κι ένα άλλο στους Κούρδους. Ο κόσμος σήμερα δεν είναι όπως το 1453 …”
Τις αναλύσεις του B.T συχνά επικαλούνται RT,Sputnik κ.α
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες