Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020

Συνελήφθη ξανά ο δολοφόνος του Μυκονιάτη επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη – Είχε αποδράσει από τις φυλακές


Προφυλακιστέος 35χρονος για ληστεία στο Αιτωλικόedolio5

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 40χρονος δραπέτης των φυλακών Δομοκού. Πρόκειται για τον Πολωνό που είχε δολοφονήσει τον επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη στη Μύκονο.
Στην κατοχή του 40χρονου δραπέτη, βρέθηκε και κατασχέθηκε διαβατήριο αλλοδαπών Αρχών, εμφανώς πλαστό. Ο Γκρεγκόρκο ήταν δραπέτης από τις 9 Σεπτεμβρίου 2019, καθόσον είχε παραβιάσει τακτική άδεια απουσίας που του είχε χορηγηθεί από το Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 20 ετών για την ληστεία και άγρια δολοφονία του 73χρονου Μίμη Ζουγανέλη.


Με την ποινή αυτή είχε καταδικασθεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και της ληστείας κατά συναυτουργία. Σε βάρος του δεύτερου συλληφθέντα, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο πήρε πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Τελικά συνελήφθη τη Δευτέρα στην Καλλιθέα.

Το χρονικό της δολοφονίας Ζουγανέλη

Οι δύο συνεργοί του Γκρεγκόρκο, Μαργαρίτα Πιατέκ και Ματέους Ζουλέφσκι παραμένουν σε ελληνικές φυλακές από όταν λίγο καιρό μετά την δολοφονία εντοπίστηκαν στην χώρα τους, συνελήφθησαν κατόπιν διεθνών ενταλμάτων και παραδόθηκαν πίσω στις ελληνικές Αρχές για να δικαστούν και να καταδικαστούν στη συνέχεια για το στυγερό τους έγκλημα.

Η Πολωνή χορεύτρια ζούσε συχνά μαζί με το θύμα της αρκετό καιρό πριν αποφασίσει να εκμεταλλευτούν τους φόβους του για την ελληνική οικονομία εκείνη την εποχή που τον ώθησαν να μαζέψει και να κρύψει μεγάλα χρηματικά ποσά στο σπίτι του. Παρότι ευεργετημένη η ίδια από το θύμα της, σε συνεννόηση με τον τότε νέο της σύντροφο Ντομινίκ και έναν κοινό τους φίλο, ήρθαν στη χώρα μας οδικώς, πέρασαν ακτοπλοικώς στην Μύκονο και εισέβαλαν στην οικία του άτυχου επιχειρηματία τον οποίο κυριολεκτικά κατακρεούργησαν πριν τον ληστέψουν.

Η διαφυγή τους στη χώρα τους δεν κράτησε πολύ, αφού σύντομα οι αστυνομικοί που ερευνούσαν τότε την υπόθεση ανακάλυψαν τα δρομολόγιά τους προς την Ελλάδα και πίσω και κατάφεραν να τους εντοπίσουν. Σημειώνεται ότι ο Γκρεγκόρκο ήταν η δεύτερη φορά που λάμβανε άδεια από τις φυλακές παρά την αγριότητα που είχε επιδείξει έναντι του θύματος του στην Μύκονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες