Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Σωκράτης Γκιόλιας: Ποιος Αξιωματικός τον είχε προειδοποιήσει για το συμβόλαιο θανάτου;

Σημαντικές και ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια πριν από δέκα έτη, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2010.  Την ευθύνη της δολοφονίας του δημοσιογράφου είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».
ΜΕ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ απόφαση όμως του Αρείου Πάγου κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος, διοικητής κρατικής νευραλγικής υπηρεσίας που εμπλέκεται στην υπόθεση δολοφονίας του
δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, η οποία εμφανίστηκε ως τρομοκρατικό χτύπημα.
Όπως προκύπτει από την απόφαση του Ζ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, ο εν λόγω κρατικός αξιωματούχος ήταν στρατηγικός εταίρος με τον Σωκράτη Γκιόλια στο blog «Τroktiko».
Ήταν αυτός που τον ενημέρωνε για τις κινήσεις των διωκτικών αρχών και του υποδείκνυε μεθόδους, προκειμένου να αποφεύγει τους ελέγχους.
Του παρείχε επίσης τεχνογνωσία για ζητήματα ασφαλούς επικοινωνίας με τη χρησιμοποίηση κινητών από ξένα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ενώ τον ενημέρωνε σε καθημερινή βάση για τους κινδύνους που διέτρεχε, αφού το blog είχε ανοιχτούς λογαριασμούς και σύμφωνα με μαρτυρίες χρησιμοποιήθηκε ως όχημα για εκβιασμούς.

Ο ανώτερος κρατικός αξιωματούχος που κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας αναμένεται να καταθέσει για το παρασκήνιο της δολοφονίας Γκιόλια
Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της απόφασης είχε ενημερώσει τον Σωκράτη Γκιόλια 15 μέρες νωρίτερα για το συμβόλαιο θανάτου.
Το περίεργο είναι ότι ο ίδιος κρατικός αξιωματούχος είχε ενημερώσει πασίγνωστο εκδότη ότι έχει υπογραφεί συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του με αποτέλεσμα να φύγει μαζί με την οικογένειά του στην Ελβετία.
Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς γνώριζε ένας κρατικός αξιωματούχος για συμβόλαια θανάτου.
Είχε πρόσβαση στον υπόκοσμο ή σε αυτούς που πλήρωσαν το συμβόλαιο;
Το περίεργο είναι γιατί ένας διοικητής νευραλγικής υπηρεσίας δεν ενημέρωσε την ασφάλεια για τα συμβόλαια θανάτου, αφού είχε τη σχετική πληροφόρηση, αλλά μίλησε απευθείας στα υποψήφια θύματα.
Η υπόθεση απαιτεί διερεύνηση προκειμένου να εξιχνιαστεί μια δολοφονία ενός δημοσιογράφου που παρουσιάστηκε ως δήθεν τρομοκρατική ενέργεια.
Προβληματισμός επικρατεί και για το γεγονός, – ενώ ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε ειδοποιηθεί για το συμβόλαιο εκτέλεσης, – κατέβηκε από το διαμέρισμά του τη νύχτα που έγινε η δολοφονία.
Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι, ότι προηγήθηκε τηλεφώνημα από πρόσωπο που εμπιστευόταν και γι΄ αυτό ρίσκαρε να πάει στο ραντεβού του θανάτου.
Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια είναι σοκαριστικές, γιατί τεκμηριώνουν με απόλυτο τρόπο την ιδιότυπη μαφία που λειτουργεί σε νευραλγικές κρατικές υπηρεσίες.
Η απομάκρυνση δεκάδων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που ενέχονται στην εγκληματική συμμορία με τον υπόκοσμο δείχνει το μέγεθος της διάβρωσης στα ανώτερα κλιμάκια των διωκτικών αρχών.
πηγή: Kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες