Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Η κατάληψη Σύρτης-al Jufra θα γινόταν με κάλυψη την αεροναυτική άσκηση Τουρκίας.Το σχέδιο διέρρευσε στην Αίγυπτο και οι Τούρκοι προσανατολίζονται γι αναβολή της άσκησης…..

Υπάρχουν πολλές διαρροές ότι η Τουρκία ακύρωσε την αεροναυτική της άσκηση που είχε προγραμματίσει για τα ανοικτά της Λιβύης την τελευταία στιγμή….

Ο λόγος είναι η διαρροή του σχεδίου στην Αίγυπτο και η γνώση των λεπτομερειών του, που ώθησε την Αίγυπτο να πραγματοποιήσει μεγάλης κλίμακας ασκήσεις αμέσως που τις ονόμασε Hasam 2020.
Ο σχεδιασμός των τούρκικων στρατιωτικών γυμνασίων ήταν συνυφασμένος με επιχείρηση κατάληψη της Σύρτης. Προέβλεπε την αποστολή έξι τουρκικών πλοίων στα ύδατα της Misrata κατά τη διάρκεια των ασκήσεων που θα πλησίαζαν ελαφρώς από το Sirte. Στο έδαφος, οι Σύριοι μισθοφόροι που είναι υπό τις εντολές των τούρκικων δυνάμεων θα εισέβαλαν χρησιμοποιώντας 60 τανκ και 30 οχήματα μεταφέροντας AAFs και 158 κομμάτια πυροβολικού.
Ταυτόχρονα, θα ξεκινούσαν πτήσεις τουρκικών μαχητικών που θα χτυπούσαν την Al-Jufra, καθώς και μια χερσαία εισβολή των Σύρων τζιχαντιστών.
Όλες αυτές οι επιχειρήσεις έπρεπε να διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των ασκήσεων αλλά το σχέδιο διέρρευσε και υπάρχει μια ισχυρή υποψία ότι ένα από τα μέλη του PKK είναι αυτό που διέρρευσε τα σχέδιά και ενεργεί ως κατάσκοπος υπό τουρκική στρατιωτική στολή.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει διάχυτο το ερώτημα γιατί ο LNA δεν επιτίθεται αλλά περιμένει να του επιτεθούν στη Σύρτη…
Επίσης το δίλημμα που τίθεται είναι αν η Τουρκία αποκτήσει ένα μέρος του πετρελαίου της Λιβύης η χώρα θα διαιρεθεί. Αν η Τουρκία δεν εξασφαλίσει ένα μέρος του πετρελαίου της Λιβύης θα επέλθει σφοδρός πόλεμος
1400 εξτρεμιστές από την Τυνησία μεταφέρθηκαν στη Λιβύη από την Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας.
Eπικαλούμενη έναν ανώνυμο αξιωματικό ασφαλείας από τη Μισράτα, η Σαουδική εφημερίδα Al-Sada ανέφερε ότι οι Τυνήσιοι εξτρεμιστές πέταξαν με αεροσκάφη της Λιβύης και τουρκικά από Ιντλίμπ στην Κωνσταντινούπολη και, στη συνέχεια, στη Μισράτα.
Οι εξτρεμιστές χωρίστηκαν σε ομάδες και τους δόθηκε μια βασική ποσότητα όπλων, ανέφερε η εφημερίδα.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες