Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Ανοσία της αγέλης λόγω καθίζησης του τουρισμού...


Στη Βρετανία, έως χθες και με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού των τελευταίων 14 ημερών ήταν 33,3 ανά 100.000 κατοίκους. Μόνον προχθές, 12 Ιουλίου, η Βρετανία είχε...
650 νέα, επιβεβαιωμένα κρούσματα και 21 θανάτους.

Στην Σουηδία, με βάση τα ίδια στοιχεία της Ε.Ε., ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 95,4 ανά 100.000 κατοίκους. Και μόνον το Σάββατο,11 Ιουλίου ο ημερήσιος αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθασε στα 565.


Τα στατιστικά και επιδημιολογικά στοιχεία και των δύο χωρών παραμένουν μακράν τα υψηλότερα, και πιο επισφαλή, σε όλη την Ευρώπη. Και για τις δύο αυτές χώρες όμως η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε και ανακοίνωσε χθες το άνοιγμα των απ’ ευθείας πτήσεων – για την μεν Βρετανία από αύριο, 15 Ιουλίου, για την δε Σουηδία από την επόμενη εβδομάδα, στις 22 Ιουλίου. Το άνοιγμα των πτήσεων θα συνοδεύεται μόνον από τους γνωστούς δειγματοληπτικούς ελέγχους και δεν προβλέπεται «υγειονομικό διαβατήριο», δηλαδή οι επισκέπτες που θα έρχονται από τις δύο χώρες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να φέρουν μαζί τους αρνητικό τεστ covid.


Η απόφαση μάλλον είναι ενδεικτική του κυβερνητικού πανικού ενώπιον της γενικής καθίζησης που διαπιστώνεται στην τουριστική αγορά και της, ανομολόγητης, στροφής στην ανοσία της αγέλης υπό τον φόβο πλήρους κατάρρευσης στην οικονομία. Πρόκειται για μια στροφή η οποία προβληματίζει έντονα τους ειδικούς , με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέλη της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας έχουν εκφράσει με ηχηρό τρόπο τις προειδοποιήσεις τους προς την κυβέρνηση μετά την έξαρση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ανησυχίες των επιστημόνων εστιάζουν σε δύο πεδία: Το πρώτο είναι οι χαλαρές δικλείδες ασφαλείας σε ό,τι αφορά τους τουρίστες από χώρες με υψηλό επιδημολιογικό φορτίο, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα που είχε το crash test με το άνοιγμα των συνόρων με τα κράτη της Βαλκανικής. Μέλη της επιτροπής εισηγήθηκαν να φέρουν αρνητικό τεστ κορονοϊού όλοι οι τουρίστες από τις «αυξημένου κινδύνου» χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας και της Σουηδίας.

 Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της Μαρίνας Αλεξανδρή, πατήστε ΕΔΩ...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες