Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

EKTAKTO ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ Επίθεση των τζιχαντιστών του Ερντογάν σε ρώσικο περίπολο στον A4 στο Ιντλίμπ στη Συρία. 3 Ρώσοι στρατιώτες τραυματίστηκαν

Οι μισθοφόροι τζιχαντιστές τρομοκράτες του Ερντογάν επιτέθηκαν σε ρώσικο στρατιωτικό κομβόι που πραγματοποιούσε κοινό περίπολο με Τούρκικο σχηματισμό και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 3 Ρώσοι στρατιώτες σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες. Χτυπήθηκε μόνο το τμήμα το ρώσικο του κομβόι και καθόλου το τούρκικο…Η επίθεση έγινε κοντά στην Ariha σύμφωνα με AFP. Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Oleg Blokhin, ούτε Ρώσοι ούτε Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επίθεση κάτι που καταρρίπτεται από τις εξελίξεις..
Aντίθετα το Ρώσικο Υπ.Άμυνας μέσω του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης επιβεβαιώνει πως
τραυματίστηκαν 3 Ρώσοι στρατιώτες ελαφρά στην έκρηξη (νάρκη;) στο Ιντλίμπ αλλά λέει ότι τραυματίστηκαν και Τούρκοι σύμφωνα με το RIA NOVOSTI Το TRT αναφέρει αρχικά τραυματισμούς μόνο Ρώσων αλλά η Sabah στη συνέχεια αναφέρει πολλούς τραυματίες Ρώσους και Τούρκους στρατιώτες επικαλούμενη πάντως το ρώσικο ανακοινωθέν….Το ανακοινωθέν του Κέντρου προσθέτει ότι ” όλα τα θύματα γρήγορα εκκενώθηκαν από τη ζώνη.Οι Ρώσοι στρατιώτες στρατιώτες μεταφέρθηκαν στην αεροπορική βάση της Khmeimim, όπου νοσηλεύονται. Δεν απειλείται η ζωή τους”.Για επίθεση αυτοκτονίας με αυτοκίνητο κάνουν λόγο άλλες πληροφορίες…Το al manar μιλάει για Ρώσους στρατιώτες τραυματίες από καμικάζι με αυτοκίνητο που εξερράγη.
Το γεγονός ότι μετά το συμβάν ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στο Kabani στην περιοχή της Lattakia κατά φιλοτουρκικών τζιχαντιστών πιστοποιεί ότι ο στόχος της επίθεση στην περίπολο ήταν ρώσικος….
Ένας εκρηκτικός μηχανισμός στόχευσε μια περιπολία ρωσοτούρκικη στο Idlib, και υπάρχουν τραυματίες ανακοίνωσε στις 14 Ιουλίου το Ρώσικο Κέντρο για Συμφιλίωση στη Συρία.
Η εξέλιξη αυτή επέρχεται μετά τη τηλεφωνική χθεσινή συζήτηση Ερντογάν Πούτιν για συριακό Λιβύη κι άλλα περιφερειακά θέματα που σημαίνει δεν τα βρήκαν..
Επίσης είναι απάντηση ΗΠΑ μέσω Τούρκων ΝΑΤΟ ικών συμμάχων τους για χτύπημα που δέχθηκε πριν 2 μέρες αμερικάνικο κομβόι στο Ιράκ.
Σχετίζεται με το θέμα για την υποτιθέμενη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία χωρίς να χρειάζεται η έγκριση του συριακού κράτους που αποφασίστηκε στον ΟΗΕ μετά από 5 ψηφοφορίες και μεγάλη διπλωματική μάχη λόγω του ρώσικου βέτο….
Εικόνα
Σηματοδοτεί σύγκρουση στη Λιβύη κι αρχή μάχη της Σύρτης..Άλλωστε η χθεσινοβραδυνή δήλωση του προέδρου της Βουλής του Τομπρούκ Ακίλα Σάλεχ που κάλεσε την Αίγυπτο να παρέμβει αν υπάρξει κίνδυνος αυτό υποδηλώνει…Το Κοινοβούλιο εξουσιοδότησε χθες αιγυπτιακή επιχείρηση..
Είναι πρόκληση των Τούρκων απάντηση στο διασυνοριακό επεισόδιο Αρμενίας Αζερμπαϊτζάν  με νεκρούς στρατιώτες του δεύτερου.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες