Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Oι Τούρκοι αποσύρθηκαν από τη βάση Al-Watiyah. Και νέο αεροπορικό χτύπημα κατά της βάσης τα ξημερώματα…..

Οι τουρκικές δυνάμεις αποσύρονται από τη βάση της Al-Wattia μετά το συντριπτικό χτύπημα που δέχθηκαν …Ενώ και ένας νέος βομβαρδισμός σημειώθηκε σήμερα το πρωί
Ο ιστότοπος «Arab. Net », επικαλούμενος τοπικές πηγές αναφέρει την απόσυρση μεγάλου αριθμού
τουρκικών δυνάμεων από την αεροπορική βάση Al-Watiyah, που βρίσκεται σε απόσταση 140 χλμ. Νοτιοδυτικά της Τρίπολης, λόγω του βίαιου βομβαρδισμού της βάσης χθες, που είχε ως αποτέλεσμα νεκρούς Τούρκους αξιωματικούς και στρατιωτικούς και την καταστροφή τουλάχιστον ενός συστήματος αεράμυνας και ραντάρ.
Αυτό συμβαίνει καθώς οι πηγές του LNA αποκάλυψαν ότι ένας νέος βομβαρδισμός στόχευσε, τη Δευτέρα το πρωί, τη βάση Al-Watiyah η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τουρκικής κατοχής, οπότε είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες 24 ώρες.
Η τουρκική κατοχή στη Λιβύη υπέστη σοβαρό πλήγμα, την αυγή χθες, καθώς καταστράφηκαν από αεροπορικές επιδρομές συστήματα αεράμυνας που η Τουρκία εγκατέστησε την περασμένη Πέμπτη στην αεροπορική βάση Al-Watiyah, η οποία είναι στρατηγικής σημασίας.
Οι αεροπορικές επιθέσεις στόχευσαν συστήματα ραντάρ και αεράμυνας «Hawk» και «Koral» για παρεμβολές, ενώ καταστράφηκε το τούρκικο σύστημα μετά από 9 χειρουργικά χτυπήματα από αέρος.
Πηγές ανέφεραν ότι οι επιδρομές σκότωσαν 6 Τούρκους αξιωματικούς και έναν Τούρκο στρατιωτικό διοικητή, ενώ υπήρξε σημαντικός αριθμός τραυματιών.Άλλες αναφέρουν τουλάχιστον 30 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες