Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Στους 19 οι νεκροί στο ομογενειακό γηροκομείο της Μελβούρνης...

Φόβους ότι ο τελικός αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στη δομή φιλοξενίας «Βασιλειάδα» θα αυξηθεί, εγείρουν οι διακομιδές αρκετών ηλικιωμένων σε νοσοκομεία, σε κωματώδη κατάσταση.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, οι θάνατοι που είχαν σημειωθεί στο...
ομογενειακό γηροκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες της ομογενειακής ιστοσελίδας «Νέος Κόσμος», ανέρχονταν στους 19.

Οι Έλληνες της Μελβούρνης που έχουν πεθάνει από τον νέο κορονοϊό, εκτιμάται ότι ανέρχονται στους 25, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στον «Νέο Κόσμο».

Μάλιστα, περισσότεροι τρόφιμοι της «Βασιλειάδας» θα πέθαιναν αν δεν μεταφέρονταν άμεσα στο νοσοκομείο, όπως ανέφερε απόρρητη ιατρική έκθεση την οποία δημοσίευσε το Σάββατο στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα Herald Sun.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εναπομείναντες 30 τρόφιμοι, άτομα που κυρίως πάσχουν από άνοια, είχαν 24 με 48 ώρες ζωής.

Όπως έγραψε την Παρασκευή η ομογενειακή ιστοσελίδα, το γηροκομείο εκκενώθηκε αφού άλλα έξι μέλη του (προσωρινού) προσωπικού του βρέθηκαν θετικά στον Covid-19.

Πρόκειται για εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί στην «Βασιλειάδα» για να αντικαταστήσουν το μόνιμο προσωπικό του ιδρύματος που έχει μπει σε καραντίνα.

Όπως είναι γνωστό, από την Τετάρτη 22 Ιουλίου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέθεσε τη διαχείριση του ιδρύματος σε ιδιωτική εταιρία με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το απόλυτο χάος.

Τώρα το γηροκομείο είναι άδειο, αφού την Παρασκευή όλοι οι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την έκθεση εκκένωσής του που δημοσίευσε η εφημερίδα Herald Sun η κατάσταση των ηλικιωμένων ήταν τραγική:

Μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Όλοι οι ηλικιωμένοι έπασχαν από αφυδάτωση και ασιτία.
Πολλοί είχαν λιποθυμήσει.
Λόγω του ότι ήταν μολυσμένοι από τον ιό, το οξυγόνο τους ήταν πολύ χαμηλό, είχαν πυρετό και πνευμονία.
Αρκετοί ήταν γεμάτοι ακαθαρσίες και φορούσαν ξένα ρούχα.
Η πίεση του αίματος ήταν απελπιστικά χαμηλή σε δυο διαβητικούς.
Κάποιοι δεν μπορούσαν να μιλήσουν καθόλου και βρίσκονταν σε κωματώδη κατάσταση.
Μετά τις αποκαλύψεις αυτές, οι οικογένειες των ατόμων αυτών είναι εξαγριωμένες και ζητούν απαντήσεις.
Εκπρόσωπος της διεύθυνσης της «Βασιλειάδας» είπε στον «Νέο Κόσμο» ότι θλίβεται βαθύτατα. «Για την κατάσταση αυτή δεν ευθυνόμαστε εμείς. Εμάς μας έβαλαν σε καραντίνα πριν 10 μέρες και ακολούθησαν όλα αυτά που ακολούθησαν», είπε.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΔΣ της «Βασιλειάδας» Κον Κόντης, με δηλώσεις του στην εφημερίδα The Age, αποκαλύπτει ότι τεστ για κορονοϊό που είχε γίνει σε ηλικιωμένους βρέθηκαν «ξεχασμένα» σε μια σακούλα σκουπιδιών, μέσα στο γηροκομείο, τα οποία τελικά ήρθε και τα πήρε ταξί για να τα πάει στο εργαστήριο για ανάλυση.

Για την ώρα η «Βασιλειάδα» είναι προσωρινά κλειστή.

Η διοίκηση του ιδρύματος ελπίζει ότι το προσωπικό της θα επιστρέψει και πάλι στις 6 Αυγούστου, όπως προκύπτει από επιστολή που στάλθηκε στους συγγενείς των τροφίμων, η οποία δόθηκε στο «Νέο Κόσμο».

Στην ίδια επιστολή εκφράζεται η λύπη του ιδρύματος που, πάνω στο χάος που προκλήθηκε, στάλθηκαν αυτόματα λογαριασμοί. Αναφέρεται ακόμα πως από τις 22 Ιουλίου δεν υπάρχει χρέωση και αυτό θα συνεχιστεί έως τις 6 Αυγούστου.

Το κόστος στα νοσοκομεία το αναλαμβάνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Σημειώνεται τέλος ότι οι εκκλησίες και οι ιερείς της Αρχιεπισκοπής θα κάνουν δωρεάν τις κηδείες όσων τροφίμων έχασαν την ζωή τους...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες