Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Ερμούπολη: Φωτιά και έκρηξη στο ναυπηγείο του Ταρσανά – Θαλαμηγός έγινε “στάχτη” (φωτο)


Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στο ναυπηγείο του Ταρσανά στην Ερμούπολη το μεσημέρι της Δευτέρας.
Συγκεκριμένα, ξέσπασε φωτιά σε μεγάλη θαλαμηγό εντός των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου. Η θαλαμηγός βρισκόταν σε φάση επισκευής και έγινε στάχτη μέσα σε λίγη ώρα. Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς ακούστηκε ισχυρή έκρηξη στο χώρο.

Στην περιοχή έφτασε αμέσως σύσσωμη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης με οχήματα και προσωπικό ξεκινώντας το έργο της κατάσβεσης. Στον τόπο του ατυχήματος βρέθηκαν επίσης στελέχη του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας, της Περιφέρειας, του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από περίπου μία ώρα, κατακαίοντας το μεγαλύτεροι τμήμα του σκάφους, το οποίο ήταν κατασχεμένο και είχε έρθει στην Σύρο παλαιότερα από τη Μύκονο, ωστόσο, ο ιδιοκτήτης δικαιώθηκε κερδίζοντας το δικαστήριο και είχε ξεκινήσει ξανά την επισκευή του.

Στην επιχείριση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνέδραμαν υδροφόρα οχήματα του Δήμου και ιδιωτικά. Από το περιστατικό, ευτυχώς δε σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.
Σημειώνεται ότι ο κεντρικός δρόμος έξω από το ναυπηγείο, οδός Ηρώων Πολυτεχνείου έκλεισε προσωρινά από την αστυνομία για λόγους ασφαλείας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες