Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Διακίνηση ναρκωτικών: Αποστολές και εγκαταστάσεις

Διακίνηση ναρκωτικών: Άλλη μια εγκατάσταση καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης στο Καρλόβασι της Σάμου ξήλωσε η Αστυνομία.

Διακίνηση ναρκωτικών: Έστειλε στον… εαυτό του δέμα από την Αθήνα και το παρέλαβε στη Ρόδο! Καθώς, όμως, οι αστυνομικοί θεώρησαν λογικά αδύνατον ένας άνθρωπος να ήταν και ο αποστολές και ο παραλήπτης, παρακολούθησαν μετά από στοιχεία που ήρθαν στην κατοχή τους την παραλαβή του δέματος στη Ρόδο. Μόλις ο 52χρονος παρέλαβε το δέμα από τα γραφεία εταιρείας
ταχυμεταφορών, οι αστυνομικοί επενέβησαν και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για μεταφορά αρκετών κιλών κάνναβης. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο 52χρονος συνελήφθη το Σάββατο στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ρόδου, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Από τον Πέτρο Καρσιώτη
Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση, πραγματοποίησαν έλεγχο στον κατηγορούμενο, ο οποίος μόλις είχε παραλάβει χαρτοκιβώτιο από εταιρία ταχυμεταφορών, με στοιχεία αποστολέα-παραλήπτη τον ίδιο. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το δέμα περιείχε επιμελώς πέντε ανισοβαρείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 5 κιλών και 320 γραμμαρίων. Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν τρεις ζυγαριές ακριβείας. Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε ο δράστης ως μέσο διευκόλυνσης μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, κατασχέθηκαν.

Διακίνηση ναρκωτικών: Σύλληψη και στη Σάμο

Σε μια άλλη υπόθεση, στη Σάμο, συνελήφθη στο Καρλόβασι ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή. Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων , πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν σε χώρους αυτής και κατασχέθηκαν:

Όλος ο εξοπλισμός

Εξοπλισμός για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε εσωτερικό χώρο (υφασμάτινη ντουλάπα, προβολείς, θερμόμετρο, χρονοδιακόπτης, σύριγγα λίπανσης δενδρυλλίων, πολύμπριζο, μηχανισμός εξαερισμού, μεταλλικό φίλτρο, σπιράλ, ανεμιστήρας, φιάλες υγρού λιπάσματος, συσκευασίες φυτωρίων κάνναβης κ.λπ.), τρία (3) δενδρύλλια κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ποσότητα κεταμίνης, βάρους -2,3- γραμμαρίων, φύλλα κάνναβης, βάρους -7,3- γραμμαρίων, σιδερογροθιά και το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες