Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Νέο τεράστιο ΦΙΑΣΚΟ των Τούρκων… με άλλα έξι ελληνικά μαχητικά F-16 η Ελλάδα βρέθηκε στην Κύπρο



Ιστορική επιτυχία για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις η εμπλοκή οχτώ συνολικά ελληνικών μαχητικών σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην περιοχή της Κύπρου μαζί με δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, μαζί με τη Γαλλία και την Ιταλία. Κι όλα αυτά κάτω από την “μύτη” των Τούρκων…
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σήμερα το πρωί , μετά από λεπτομερή και ιδιαίτερα προσεκτικό
σχεδιασμό, εκτός από τα δυο F-16 που βρίσκονταν ήδη στην Πάφο στο πλαίσιο της τετραμερούς δραστηριότητας Ελλάδα Κύπρος Γαλλία Ιταλία, άλλα 6 F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη (Καστέλι) μετέβησαν στην περιοχή της άσκησης και συμμετείχαν με τις υπόλοιπες δυνάμεις στις σημερινές αεροναυτικές δραστηριότητες.
Οι Τούρκοι οποίοι ξανά καθυστέρησαν να αντιληφθούν την ελληνική κίνηση και επεχείρησαν να δημιουργήσουν προβλήματα κατά την επιστροφή… με αστεία, έως γελοία για την εικόνα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αποτελέσματα!
Ελληνικά μαχητικά που βρίσκονταν σε επιφυλακή, ρεζίλεψαν τα τουρκικά, που στόχο είχαν να εμποδίσουν τα ελληνικά να προσγειωθούν με ασφάλεια στην Κρήτη και να πέσουν λόγω έλλειψης καυσίμου. Ξέρουν καλά τι θα συμβεί εάν τολμήσουν να κάνουν πράξη τις απειλές τους κατά της Ελλάδας.
Οι Τούρκοι που βρίσκονταν σε επιφυλακή εξαιτίας της αδυναμίας τους να αντιληφθούν πως και από που πέρασαν τα ελληνικά μαχητικά την πρώτη φορά, σήμερα κατάφεραν… να αποτύχουν ξανά. Πέραν της αθλιότητας να προσπαθούν να απαγορεύσουν κάθε στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο… Δεν θα τους βγει σε καλό.
Πώς να μην… λυσσάνε και να μην εκδίδουν νέες NAVTEX για να παίζουν απειλώντας στη Μεσόγειο, τη στιγμή που οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ακυρώνουν στην πράξη τις προσπάθειες της Άγκυρας να παραστήσει την υπερδύναμη για να τρομάξει την Ελλάδα! Δηλαδή, την Ευρωπαϊκή Ένωση…
Με τη NAVTEX που εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός Αττάλειας, δεσμεύεται περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο από σήμερα, 27 Αυγούστου, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι η NAVTEX 1085/20 αφορά σε σεισμικές έρευνες του Oruç Reis που συνοδεύεται από τα σκάφη Ataman και Cengizhan.
Η περιοχή που δεσμεύεται ορίζεται από τις εξής συντεταγμένες:
33 55.00 N – 027 59.77 E
34 12.28 N – 028 00.12 E
35 12.12 N – 030 22.15 E
34 58.25 N – 030 31.50 E
34 18.58 N – 028 55.57 E
Τη διαδικασία της μετακίνησης των ελληνικών μαχητικών τη διηύθυνε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Φλώρος από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ), με τη βοήθεια των αρχηγών των τριών Κλάδων, κυρίως τον αντιπτέραρχο Μπλιούμη (Α/ΓΕΑ), με τους αντιναύαρχο Πετράκη (Α/ΓΕΝ) και αντιστράτηγο Λαλούση (Α/ΓΕΣ) σε πλήρη ετοιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες