Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Από “διπλωματική υποστήριξη” χορτάσαμε αλλά δείτε και στον χάρτη ότι δεν αρκεί

Ο χάρτης δείχνει την θέση του Oruc Reis,του YAVUZ και του Barbaros.
 Όλος ο διπλωματικός κόσμος έχει συνταχθεί με τις ελληνικές θέσεις και καλεί την Τουρκία να αποσύρει το ερευνητικό της σκάφος και τα συνοδά πολεμικά, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι», με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι ολόκληρη η διεθνής κοινότητα επιδιώκει τα μέρη να καθίσουν να συζητήσουν υπό όρους ορθού λόγου και Διεθνούς Δικαίου, έτσι ώστε να επανέλθει μια σχετική σταθερότητα στην περιοχή.

Οι δηλώσεις του κ.Γεραπετρίτη ,ο οποίος δεν είναι τυχαίο στέλεχος της κυβέρνησης προκαλούν πάντα ενδιαφέρον αλλά και πολλά ερωτήματα.
Πρώτον: Η παρέμβαση όλου του διπλωματικού κόσμου είτε δεν είναι αυτή που πρέπει ,είτε δεν αρκεί. Απόδειξη ο χάρτης που δημοσιεύουμε. Oruc Reis,Yavuz και Barbaros, παραμένουν σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας και κυπριακής ΑΟΖ. Κανένας απ΄ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα δεν έχει ξεστομίσει τη λέξη κυρώσεις. Δεν χρειάζεται να στείλουν τα πολεμικά τους πλοία Ευρωπαίοι και Αμερικανοί και να μπουν σε έξοδα. Ας αποφασίσουν συγκεκριμένες οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Προφανώς δεν θέλουν και άρα η όποια υποστήριξη στα λόγια θα ΄χει το αποτέλεσμα του χάρτη.
Δεύτερον: Δεν καταλαβαίνουμε την άκρατη προθυμία που εκπέμπουμε για να καθίσουμε να κουβεντιάσουμε. Το ακούμε όλο και πιο συχνά τα τελευταία 24ωρα και κάποιος θα πρέπει να μας εξηγήσει τι θέλουμε να κουβεντιάσουμε. Όποιο άλλο θέμα πέρα από την υφαλοκρηπίδα ,έχουμε κάποιο λόγο να το κουβεντιάσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες